‘İcraatlarımız Kitaplara Sığmıyor‘

AK Parti İzmir 1.

AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, hükümetin 8,5 yılda yaptığı icraatların kitaplara sığmadığını belirtti. Aşlık, “İcraatlarımızı anlatmak için kitap hazırlamaya çalıştığımızda sayfalar yetmiyor. Bu nedenle icraatlarımızı özetliyoruz.” dedi. Aşlık, Konak ilçesinde esnaf ziyareti yaparak, AK Parti hükümetinin icraatlarını anlattı. Partisinin genel merkezi tarafından hazırlanan, “8,5 Yılda İzmir’de Fark Ortada” isimli kitapçığı dağıtan Aşlık, sorularını da cevapladı. İzmir’de 20 yılı ciddi bir problem haline genel çevre yolunun AK Parti Hükümeti döneminde tamamlandığını hatırlatan Aşlık, “28 yıldır bitmeyen Kuzey Çevre Yolu tamamlandı. Yapımı yılan hikâyesine dönen, Bakırçay ve Küçük Menderes’in yarım asırlık hayali Beydağ ve Yortanlı barajları tamamlandı. İzmir’in içme suyu ihtiyacı için Manisa Gördes Barajı da hizmete alındı.” diye konuştu.

Ulaştırma konusunda ciddi atılımlar yapıldığının altını çizen Aşlık, İzmir’de kara, hava ve demir yolları ulaşımına ciddi kaynak sağlandığını bildirdi. İZBAN banliyö hattının da merkezî hükümetin yüzde 50 desteğiyle tamamlandığını anlatan Aşlık, Adnan Menderes Havalimanı’na modern bir dış hatlar terminali yapılmasının ardından, yolcu sayısının 2,5 milyondan 7,5 milyona çıktığını kaydetti. Aşlık, “İzmir-Bandırma, İzmir-Aydın-Denizli, İzmir-Ödemiş başta olmak üzere demiryolları, 78 milyon TL’lik kaynak aktarılarak yenilendi. Seferihisar ve Manisa başta olmak üzere yüzlerce kilometre duble yol yapıldı. İzmir’in köylerini de unutmayan hükümet, KÖYDES programından 150 milyon TL aktararak içme suyu ve yolu olmayan köy bırakmadı. Karaburun yolu için çalışma başlatıldı. İzmir’i İstanbul’a bağlayan otoyolun temeli atılırken Ankara’ya bağlayacak hızlı tren için çalışmalar son aşamaya geldi.” dedi.

İzmir’de vatandaşlardan gelen en önemli şikâyetlerden birinin de konut sıkıntısı olduğunu hatırlatan Aşlık, yerel yönetimlerin şehir dönüşümü konusunda gerekli adımları atmadığını savundu. AK Parti döneminde TOKİ’nin önemli bir atılım yaptığının altını çizen Aşlık, şöyle konuştu: “AK Parti hükümeti göreve geldiği güne kadar İzmir’de TOKİ’nin başladığı tek bir inşaat bile yoktu. 4 bini kentsel dönüşüm amaçlı olmak üzere TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için 14 bin konut üretti.”