Has Parti Lideri Kurtulmuş Gümüşhane‘de

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 3 günlük Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Gümüşhane‘ye geldi.

Partililer tarafından konvoylarla Bayburt dönüşü Kale Köyü yakınlarında karşılanan Kurtulmuş, daha sonra Tekke beldesine giderek burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Gümüşhane‘de ise Fuadiye Caddesi‘nden giriş yaparak otobüsünden vatandaşları selamlayan Kurtulmuş, Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri‘nin ardından geri dönerek tekrar Fuadiye Caddesi‘nden bu kez yürüyerek Zafer Meydanı‘na kadar geldi. Has Parti İl Başkanı Niyazi Karagül ve Milletvekili Adayı Mustafa Atay‘la birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Kurtulmuş, merkez Kemaliye Camii‘nde kıldığı öğle namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Partilerinin çok çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Türkiye‘de büyük bir ilgi ve teveccühle karşılaştığını kaydeden Kurtulmuş, diğer partileri seçim meydanlarındaki söylemleri yüzünden eleştirdi. Seçim meydanlarında kavga ve küfürlerin alıp başını gittiğini fakat HAS Parti‘nin üslubunu seviyeli ve ciddi bir şekilde tutturduğunu kaydeden Kurtulmuş, diğer partilerden birisinin ak dediğine diğerinin mutlaka kara dediğini belirterek, "Bizse bu memleketin hayrına olan şeyleri, seçim meydanlarında

konuşuyoruz. Kampanyamız sırasında, televizyonlarda konuşuyoruz. Dolayısıyla yeni Türkiye‘nin yeni siyaset yolu olarak, yeni partisi olarak HAS Parti ortaya çıkmıştır. Milletimiz bu gerçeği ciddi şekilde görüyor, biliyor. Hem üslubu, hem yöntemi hem de muhtevası dolayısıyla HAS Parti‘ye ciddi şekilde güç verecektir" dedi.

Türkiye‘nin yeni siyaset dönemini şekillendirecek olan 3 önemli alan olduğunu düşündüklerini dile getiren Kurtulmuş, bununla ilgili hazırladık projeleri de sadece seçim vaatleri olarak değil, aynı zamanda bir hükümet protokolü şeklinde ortaya koyduklarını söyledi.

‘Güneş doğuyor, devran dönecek‘ isimli seçim beyannamesinde bunu bir hükümet protokolü olarak ortaya koyduklarını kaydeden Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, bahsettiği 3 önemli alana ilişkin söylemlerde bulundu.

"12 EYLÜL SİSTEMİNİN BÜTÜN REJİMLERİ GİDECEK"

"Eski Türkiye‘nin eski siyaseti tasfiye edilecektir" diyen Kurtulmuş, "Türkiye 12 Eylül sisteminin getirmiş olduğu bütün rejim, 12 Anayasası, yasalarıyla bir tarafa gidecek ve Türkiye‘de mutlaka halkın yaptığı yeni bir anayasa ile buluşacaktır." dedi.

"Devleti halk denetleyecektir" ifadesini kullanan ve bunu ikinci madde olarak ifade eden Kurtulmuş, Türkiye‘de temel bir sorunun olduğunu şu sözleriyle anlattı: "Demokrasi var, oy verecek millet doğru. Seçim var ama millet aslında sistemin sahibi değildir. Biz Türkiye‘de halksız demokrasiyi, halkın egemen olduğu bir demokrasiye çevirecek programı ortaya koyuyoruz. Türkiye‘de ki ekonomik sıkıntılarımız. Her yerde dolaşıyoruz işsizlik var. Tarım fevkalade ciddi şekilde geriye gitmiş durumda. Hayvancılık

geriye gitmiş vaziyette. Esnaf kan ağlıyor. Fabrikalar kapanıyor. Ama Türkiye‘de bir taraftan baktığınız zaman Türkiye‘nin rakamsal olarak baktığınızda Türkiye büyüyor. Evet, Türkiye büyüyor ama Türkiye‘nin bu büyümesi ve kalkınması halkın cebinde değil. Yani adaletsiz bir kalkınma söz konusudur. Bir Türkiye‘de adaletli bir kalkınmayı tesis edeceğiz."

Kurtulmuş, son olarak Türkiye‘de toplumsal barışı temin edeceklerini söyledi. Herkesin "Ben bu devletin, bu sistemin, bu ülkenin sahibiyim" diyeceği yeni, özgür ve eşit yurttaşlık prensibi üzerine oturan yeni bir Türkiye‘yi inşa edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, HAS Parti‘nin bu 3 temel vaadi ile Türkiye‘de siyasete renk kattığını, yeni bir soluk getirdiğini belirterek, "İnşallah bundan sonraki iktidarın merkezi olarak halkımız tarafından kabul ediliyor" dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Gümüşhane temaslarının ardından Trabzon‘da düzenlenecek olan mitinge katılmak üzere şehirden ayrıldı.

Öte yandan Kurtulmuş‘un Gümüşhane ziyareti esnasında bir partili tarafından seyyar bir hoparlör taşınarak, vatandaşlara kablosuz mikrofon aracılığı ile seslenilmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: İHA