Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çorum'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakanın ezberini bozdum, kimyasını bozdum şifresini çözdüm itiraflara başladı" dedi.

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çorum'da
12 Haziran‘da yapılacak olan genel seçimleri öncesi yurt gezilerine sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum‘a geldi. Abide Meydanı‘nda üzerine giydiği Çorumspor formasıyla seçim otobüsünden halka hitap eden Kılıçdaroğlu‘nun hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Konuşmasında Başbakan Erdoğan‘ı eleştiren CHP lideri, yolsuzluk yaptığını iddia ettiği bakanların kendisine yalvararak, seçim meydanlarında dürüst olduklarını söylemelerini istediklerini ileri sürdü. Türkiye‘nin büyümesine

rağmen "neden işsizlik var" diye soran Kılıçdaroğlu, halk yoksullaşırken, birileri zenginleştiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında, halkın zenginleşeceğini, işçisi, memuru, çiftçisi toplumun her kesiminin üreterek, kazanarak, akşam evine helal ekmek götüreceğini kaydetti.

CHP‘nin uçuk kaçık projelerinin bulunmadığını bütün projelerinin insan üzerine olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, amaçlarının herkesin üreterek kazanmasını ve bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmemesini amaçladıklarını açıkladı. AK Parti‘nin Çorum‘un gözden çıkardığını savunan Kılıçdaroğlu, "O kadar gözden çıkardı ki 4 adliye sarayını kapattı. Niye adliyeler kapatıldı. Niye kapatırlar. Başka işlerimi yok. 2002‘de hapiste olan tutuklu ve hükümlü sayısı 59 bin, 2010 yılında tutuklu ve hükümlü sayısı 123 bine

yükseldi. Devletin resmi rakamları. Hapishanelerde yer kalmadı ne yapacaklardı. 49 tane hapishane kurdular. Elinizi vicdanınıza koyun 49 hapishane yerine 49 fabrika kurulsaydı gençlerimiz çalışsaydı, alın teri dökseydi evine ekmek götürseydi bunlar olur muydu? Bu millete fabrikayı değil, hapishaneyi reva gören toplumla karşı karşıyayız. Çorumlular yoksullaştı. Birileri zengin oldu. Emeklinin durumu iyimi. Ama emeklilerin durumu iyi siz bilmezsiniz. Siz millete derdinizi anlatamazsınız. Emekliler yaz

tatillerini kanarya adalarında yapıyor sizin haberiniz yok diyorlardı. Bu gerçekti hayal mi oldu diyorsunuz. Bütün emeklilerin oyunu istiyorum. 9 milyon emeklinin oyunu istiyorum. Sizin hakkınızı en çok savunan genel başkan benim. Halkımı seviyorum. Yıllardır beklediğiniz intibak yasası çıksın diyen benim. Bu ülkedeki katma değeri halka bölüşeceğiz ki huzur olsun. Huzurun yolu herkesinin karnının doyduğu Türkiye‘dir" diye konuştu.

Hanımların mutfak tüpünün fiyatından şikayet ettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Çok mu pahalı mutfak tüpü. Recep beye göre çok ucuz. Annelere için iki çift sözüm var. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umudu, geleceği ile oynayan bir sınavı bile beceremeyen AKP iktidarına ne diyeceksiniz. Yuh demeyeceksiniz hayır diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını miting alanlarındaki pankartlara göre devam ettiren Kılıçdaroğlu, "Pankartta ne yazıyor, "iş istedik, gelecek istedik, ama şifre vermediler". Meraklanmayın biliyoruz. Bir sınavı beceremeyen, siyasal iktidara demokratik yollardan hayır demeye hazır mısınız? Bunu yapacağız. Kimseye kızmıyorum. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Zalimin zulmü varsa halkın gücü var" dedi.

"BU ÜLKEDE YANDAŞLARIN DEĞİL, VATANDAŞLARIN DOSTUYUM"

"Aile sigortasını getireceğiz" dediklerinde "parayı nerden bulacaksınız" gibi sorular yönetildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sonra çark ettiler. Sonrada dediler ki zaten bizim dağıttığımız gıdalarla biz daha fazla veriyoruz. Daha fazlasını veriyorsan bunun da elbet bir kaynağı vardır. Ben bu ülkenin yoksul insanlarının dostuyum, bu ülkede alın teri dökenlerin dostuyum, bu ülkede çiftçinin, esnafın sanatkarının dostuyum. Bu ülkede yandaşların değil, vatandaşların dostuyum. Bu ülkede ayrılık, gayrılık

yapanların değil birleştirenlerin dostuyum. Bu ülkede bölenlerin değil, bütünleştirenlerin dostuyum. Hayatını, geleceğini, bu ülke için çaba harcayanların dostuyum" şeklinde konuştu.

CHP, son 6 aydır üniversite gibi çalıştığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Genel merkezde her taraf doldu. Dışardan yer kiraladık. Bilim adamları, sanayici, esnaf, çiftçi geldi sorunlarını anlattı. Hata yapmış olabiliri dedik. Projelerimizi halka sunduk. Şimdi bize bunu yapamazsınız diyorlar. Bir de tehdit uyguluyorlar. Aile sigortası gelecek yeşil kart bitecek diyorlar. Bunu söyleyenler cahildir. Aile sigortası ayrı, sağlık sigortası ayrı. Aile sigortası gelecek yeşil kartta devam edecek. CHP gelecek,

borçlarınız artacak faizler yükselecek diyorlar. Çiftçinin mazotu 1,5 liraya inecek. Borçlarımızı sileceğiz. Bu ne demektir çiftçinin borçları azalacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan‘a davetini yenileyen Kılıçdaroğlu, "Kardeşlerim ne söyleyeyim size. Korkuyor çıkmıyor karşıma. Efendim neymiş ‘beyefendi usta, ben çırakmışım‘. Gelmeye korkuyor. Çünkü gelse kim usta kim çırak ben ona göstereceğim" dedi.

"BÜTÜN HER ŞEYİ İTİRAF ETTİRECEĞİM"

Başbakan Erdoğan‘ın itiraflara başladığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ezberini bozdum, kimyasını bozdum şifresini çözdüm itiraflara başladı. Çıktı dedi ki sen biliyor musun? Bizim bazı bakanlar yolsuzluk yaptı ‘ben onları listeye almadım‘. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakan kendi kabinesinden bakanlarının yolsuzluk yaptığını itiraf etti. Kim itiraf ettirdi Kemal kardeşiniz itiraf ettirdi. Bakanlara söyledim sizde zerre kadar onur varsa çıkar dersiniz ki bir bir dakika ‘nasıl yolsuzlukla suçlarsınız, benim ailem çocuklarım var‘ demesi lazım. Dediler mi?

Şimdi çıkıp bana yalvarıyorlar ‘bizim dürüst olduğumuzu‘ söyle diyorlar. Allah Allah. Demişti ki Hz. Ömer‘in adaletinden bahsetmişti. Hz. aye konuştu.

HanımlarÖmer‘in adaleti sadece İslam dünyasının değil, bütün dünyanın kabul ettiği bir adalet. Hz. Ömer‘in adaleti üzerine çok şey söylendi. O adaleti ile bütün dünyaya nam saldı. Hz. Ömer kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu yakacak kadir yüce insandı. Bunu söyleyin başbakanımıza şunu söylüyorum Hz. Ömer‘in adaletinden bahsediyorsun. Eyvallah ama sana bir sorum var. Kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla götürüp bir başka ülkenin devlet başkanına vermedin mi?

Bunu söyledim bana ağza alınmadık küfürler etti. Bende kin yok Yunus sevgisi var. Kimseye kin gütmeyiz. Allah büyüktür hikmetinden sual olunmaz. Kalktı televizyonlarda ‘devletin uçağıyla gittim, yanımda eşim ve kızım vardı düğün davetiyesini verdik‘. Çok şükür itiraf etti. İtiraf ettireceğim. Bütün her şeyi itiraf ettireceğim. Bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum. Bu ülkede özgürlük olsun, demokrasi olsun. Bu ülkede sabah anneler çocuklarını güler yüzle okula göndersin. Bu ülkede herkes

güler yüzlü olsun. Ayrılık, gayrılık yapmamalıyız. Hepimiz huzur içerisinde yaşamalıyız. Gerçekleri ortaya koyarak konuşmalıyız. İnsanlarımızı sevmeliyiz. İnsanlar huzur içerisinde yaşamalı. Bu ülkede kaç yıldır devam eden çatışma var. Ama benim sözüm var ben bu ülkeye barış ve huzuru getireceğim. Bu ülkede herkes birbiriyle kucaklaşacak."

"7 göbeğimizle uğraştılar. Anamızla, babamızla, soyumuzla, sopumuzla uğraştılar. Ya arkadaş ne istiyorsunuz benden. Bende Allah‘ın kuluyum" diyen Kılıçdaroğlu, "Hırsızlık yapmadım, yolsuzluk yapmadım. Yandaş kayırmadım. Vatandaşlarımıza hizmet etmek istiyorum. Bu ülkeyi seviyorum. Siyasetin güler yüzü, temiz yüzü olacağım. Sizin için mücadele edeceğim. Siyasette zenginleşme olmayacak. Kimsenin önünde diz çökmedim. Talimat almadım. Söz verdim emiri ve talimatı alacaksam sadece halkan alacağım dedim.Onun

için halkıma güveniyorum. Sorunlarınız var hepsini biliyorum. Çorum‘dan Ankara‘ya, İstanbul‘a, Hakkari‘ye, Trabzon‘a , Diyarbakır‘a, Şanlıurfa‘ya selam olsun selam olsun Türkiye‘ye. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe olsun. Yüreğimiz insan sevgisi ile dolu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA