6 Milyon Tl’Lik Yatırım

Türkiye Kömür İşletmeleri Yeniköy Linyit İşletmeleri Müdürlüğü bünyesinde Milas’ta kurulan Kömür yıkıma ve ayrıştırma tesisi tam 6 milyon TL’ye mal oldu.

6 Milyon Tl’Lik Yatırım
Türkiye Kömür İşletmeleri Yeniköy Linyit İşletmeleri Müdürlüğü bünyesinde Milas’ta kurulan Kömür yıkıma ve ayrıştırma tesisi tam 6 milyon TL’ye mal oldu. Tesis tamamlanmasının ardından Avrupa’ya ve Amerika’ya fuarlarda örnek tesis olarak tanıtıldı. Şuan deneme üretimi yapan tesis 27 Mayıs’ta üretime geçecek ve yılda ortalama 1 Milyon ton kömür yıkama işlemi gerçekleştirecek. Tesis 50’yi aşkın personeliyle de istihdam kapısı olacak…

Türkiye Kömür İşletmeleri Yeniköy Linyit İşletmeleri Müdürlüğü bünyesinde Zafer Nakliyat Madencilik inşaat Petrol Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’ne ihale ile verilen Lavvar işletmesi 15 aylık kurulum aşamasından sonra hizmete hazır hale getirildi. TKİ Kömür havzası bitişiğine kurulan ve 6 Milyon TL’ye mal olan tesis 27 Mayıs’ta üretime geçecek.

Uluslar arası Kalite Standartları ve ISO 9001 Belgelerine sahip tesis 4+1 yıllık sözleşmesi gereği toplam 5 milyon ton kömür yıkayarak kalitesini arttıracak.

Merkezi Elazığ’da bulunan şirketin Müdürü Eşref Arslan tesisle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kömür yıkama tesisleri en yalın halleriyle; kömürü, kirliliğinden bir sıvı ortamında ayırma işlemi yapan tesislerdir. Genel olarak bir lavvar tesisi; iri devre yıkama, ince devre yıkama, şlam alma ve kullanılan su ve ağır ortamı tekrar kazanma ünitelerinden oluşur” dedi.

Arslan, “Firma olarak bölgede yaptığımız yatırımla ülke ekonomisine hem kazanım hem de bölgeye istihdam sağlayacağız. Sözleşme gereği 15 ayda kurduğumuz tesiste üretici firmanın bize hafta içinde teslim edeceği tesisimizle deneme aşamasında olan üretimimizi 27 Mayıs’ta hayata geçireceğiz. 9 bin ton işleme hedefi ile kurduğumuz ve yüksek kapasite ile 5 yılda yaklaşık 5 milyon ton işleme yapacağız. Kurduğumuz tesis idari binanın yanında 50’yi aşkın aracı ve yine 50’yi aşan çalışanı ile bölgede kurumu ile bağdaşık ve uyum içinde çalışma gayreti gösterecektir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA