Uluslararası Helikopter Fuarı Moskova‘da Açıldı

Rusya‘nın başkenti Moskova‘da bu yıl 4.sü düzenlenen uluslararası "HeliRussia" fuarında helikopter sanayisinin en son ürünleri görücüye çıktı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı‘nın teşebbüsüyle Moskova‘nın Krokus Expo fuarcılık merkezinde 19-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuara toplam 16 ülkeden 161 şirket katıldı. Helikopterler hakkında hemen her şeyin bulunduğu fuarda son model helikopterler büyük ilgi gördü. Mi-38, Ka-32, Ka-226, EC 135, AW109, SKYe SH09, AK1 Milya, Kamov, Eurocopter, AgustaWestland, Robinson Helicopters, Marenco Swisshelicopter, KB Aerokopter, Berkut gibi helikopterlerin görücüye çıktığı fuarda kuş tüyüyle süslenen

bir helikopter ilgi odağı oldu.

Rus Kamov şirketinin Ka-226 helikopteri Satış Müdürü Denis Zarşikov, "Ka-226 helikopteri diğer helikopterlerle kıyaslandığında çok büyük avantajlara sahip bulunuyor. Bu helikopter yüksek hızı, sallanmadan sabit uçuşu, dağlık kesimler ile büyük kentlerde kullanımı ve yolculara sağladığı rahatlıkla dikkat çekiyor. Ayrıca bu helikopterin kullanımı da diğer helikopterlere kıyasla çok basit. Bu helikopterin sadece sivil havacılıkta değil aynı zamanda askeri amaçlarla da kullanılmasını hedefliyoruz." dedi.

2009 yılında 183 helikopter üreten Rusya‘nın bu sayıyı 2015 yılında 500‘e çıkarmayı hedeflediği bildirildi.

Kaynak: İHA