Körfez’De Mavi Yolculuk Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahillerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan ve denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahillerle buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.

Mavi Tur Körfez Seferleri’nin başlaması nedeniyle Mudanya iskelesinde tören düzenlendi. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’ün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maddi imkansızlıklar nedeniyle denize gitme fırsatı bulamayan vatandaşların, bu değerleri en iyi şekilde yaşaması amacıyla düzenledikleri Mavi Tur sayesinde geçen yıl 10 bine yakın vatandaşın denizle buluştuğunu söyledi.

“BU GÜZELLİĞİ YAŞATARAK HİSSETTİRECEĞİZ”

Bursa’nın ovasından dağına, tarihi ve kültürel mirasından denizine kadar tüm değerlerinin vatandaşlar tarafından hissedilmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’nın güzelliklerinden biri de sahiller. Körfez, artık Büyükşehir’in sınırlarında. Bunu hissettirmek için sahil düzenlemelerinden iskelelerin onarımına kadar gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Aynı zamanda Körfez‘de de sirkülasyonun sağlanması ve bu güzelliğin herkese yaşatılması için düzenlediğimiz ücretsiz körfez seferlerini başlatıyoruz.” dedi.

Denizi göremeyen vatandaşları, oturdukları bölgelerden belediye otobüsleriyle alıp denize getirdiklerini anlatan Altepe, “Onların da denizin keyfini çıkarmasını sağlıyoruz. Sadece kent merkezi değil, ilçelerde de belirlediğimiz 80 ayrı noktadan alınan vatandaşlarımız sahillerin keyfini çıkarma fırsatı buldu.” şeklinde konuştu.

Mavi Tur Körfez Seferleri, haftanın 7 günü boyunca iki sefer halinde düzenlenecek. Vatandaşlar, Mudanya-Armutlu arasında yolculuk yapıp, denizin keyfini çıkarabilecek.

Mudanya-Armutlu-Fıstıklı-Kumla arasında 500 kişi kapasiteli gemiyle yapılacak ilk sefer sabah 09.30’da Mudanya’dan başlayacak ve 15.30’da sona erecek. İkinci sefer ise saat 18.30’da başlayıp 22.45’te tamamlanacak.

Başkan Altepe, ücretli tarifeli körfez seferlerinin önümüzdeki günlerde başlayacağını da sözlerine ekledi. Gemiye binen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, Mavi Tur’un ilk yolcularını iskeleden el sallayarak uğurladı.