Ya erkeklere de tecavüz edilirse

Son günlerde TV dizilerinde moda haline gelen cinsellik objeleri NTV ekranlarında yayınlanan Migün Cabas'ın moderatörlüğünü üstlendiği “Her şey” programında masaya yatırıldı.

Aşk-ı Memnu dizisi ile başlayan Fatmagül’ün suçu ne? Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde yaşanan cinsel içerikli sahneler ve tecavüz sahneleri Takvim gazetesi TV yazarı Bekir Hazar’ın tepkisine neden oldu. Bekir Hazar senaristlerin reyting adına farklı sosyal olguları zorladığını ifade ederek “'Toplumun en fazla yüzde 30'unun yaşam tarzı ve beğenileri yüzde 70'e dayatılıyor. Bu kabul görürse neler olabileceğini kestiremezsiniz' dedi. Muhteşem Yüzyıl dizisinde müstehcen sahneler olduğunu kaydeden Hazar 'Muhteşem Yüzyıl’da haremde tecavüzü izledik. Belki bu da yetmeyecek ve bu kez haremde bir erkeğe tecavüz edilecek. Yapımcı bunu hayal edecek belki de. Bu tecavüzler yetmeyecek, belki erkeklere de tecavüz edilecek ' diyerek tepkisini dile getirdi.

SANSÜR ÇÖZÜM DEĞİL

RTÜK üyesi Hülya Alp ise bu görüntüleri sosyal mesaj içerik olup olmadığının önemli olduğunu kaydederek “Bu ayrımın mutlaka net bir şekilde yapılması gerek. İstenirse haremde konu alınabilir ama esas olan cinselliğin hangi içerikle ekrana taşındığıdır. Bu meselenin çözümünde sansür uygulamak yanlış, bu konuya sansürle yaklaşırsak daha tehlikeli bir noktaya gelebiliriz.” dedi.

Yazar Bülent Somay ise eleştirilere katılmadığını dile getirerek , çocukları cinsellikten korumanın yanlış olduğunu söyledi.

BEYAZ GAZETE