Sakarya‘da Hayır Çarşısı Açıldı

Sakarya‘nın Adapazarı ilçesinde 3 muhtarın girişimleriyle Hayır çarşısı açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cihan Alemdaroğlu, Yağcılar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öner ve Güneşler Mahallesi Muhtarı Recep Çimen kendi mahallelerindeki hanımları organize ederek büyük bir hizmete imza attılar. Cumhuriyet, Yağcılar ve Güneşler Mahalle muhtarlarının öncülüğünde yüzlerce hanımın iştirakiyle eğitim çağındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına Hayır çarşısı açıldı. Perşembe gününe kadar açık kalacak Hayır çarsısı büyük ilgi gördü.

Serdivan ilçesinde Güneş Talebe Yurdu önündeki geniş alanda gerçekleştirilen ‘Hayır Çarşısı‘ adı verilen kermes adeta bir panayır havasında gerçekleşiyor. Daha ilk günden Sakaryalıların büyük ilgisini gören kermese sabahın erken saatlerinde adeta akın eden vatandaşlar yüzlerce çeşit ürünü uygun fiyata alabiliyor, bir mola vermek isteyince de kermesin meşhur dönerlerinden tatma fırsatı buluyorlar.

El iş göz nuru işlemelerden birbirinden leziz ev yapımı yiyeceklere, temizlik malzemelerinden taze sebze ve meyveye kadar akla gelen her çeşidin yer aldığı kermes uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan ve yüzlerce hanımın emeği olan kermesten elde edilecek olan gelir eğitim çağındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararına kullanılacak. 3 muhtarın organizatörlüğünde gerçekleştirilen kermeste özellikle el işi ürünler ile döner stantlarının önündeki uzun kuyruklar dikkat çekiyor. Yüzlerce hanımın aylardır uğraşarak hazırladıkları kermese destek olmak isteyen vatandaşları kermese davet eden görevliler, “Buradan alınacak küçük bir parça bile ihtiyaç sahibi öğrencilerimize gidecek. Tüm Sakaryalıları bu hayırlı işe ortak olmaya davet ediyoruz” dediler.

Kaynak: İHA