Med-Cezir mest etti

Beyaz Tv'nin deneyimli program yapımcılarından Latif Şimşek'in moderesiyle ekrana gelen 'Med-Cezir' ilk bölümü ile izleyicilerinin karşısına çıktı.

Usta Gazeteci Latif Şimşek’in modere ettiği , güçlü kalem Nagehan Alçı’nın yorumcu olarak katıldığı Med-Cezir’in bu haftaki konuğu “Darbelerin savunucusu” olarak tabir edilen yazar Yazgülü Aldoğan’dı.
Günün ve gündemin getirdikleri ile Med-Cezir’de iki zıt görüşlü yazar arasında Ergenekon tartışması yaşandı. 1960 darbesini savunduğunu söyleyen Yazgülü Aldoğan’a, Nagehan Alçı tepki verdi. İki yazar arasında yaşanan Ergenekon tartışmaları ise programa damgasını vurdu.

ANAYASAYI KUŞA ÇEVİRDİLER
Yazgülü Aldoğan, 1960 darbesine karşı çıkmadığını ifade ederek “O darbenin 1 gün öncesine, 1 hafta öncesine bakmak lazım. Bana göre darbeden sonra hazırlanan anayasa bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi ve en özgürlükçü anayasaydı. Ancak sonradan Türkiye’ye bol geldi dediler. Sağından solundan kuşa çevirdiler.” dedi.
Anayasanın içine birçok kısıtlayıcı madde getirildiğini ifade eden Aldoğan “Askerler hiçbir zaman ‘Ülkeyi hep biz yönetelim’ demedi. Ben söylediklerimin arkasındayım ve korkmuyorum. Ben 30 yıllık gazeteciyim ve hep demokrasiyi savundum.” dedi.

ELİ SİLAHLI ASKER ZAYIF OLAMAZ
Nagehan Alçı ise Aldoğan’ın bu söylemlerine tepki göstererek “Yeri geldiğinde askerin siyasete müdahale etmesi gerekir diye düşünseydim, bende Ergenekon davasına muhalefet ederdim. Eline silahı alan hükümeti devirme planı olan ordunun içinde ki bir takım cuntalar nasıl zayıf olabilirler? Ergenekon’un özü derin devletle hesaplaşarak önünün açılması, askerin keyfi bir biçimde siyasete dalmaması için önemlidir.” diye konuştu.

Moderatör Latif Şimşek ise Ergenokon’un yargı sürecini eleştirerek “Yıllarca süren bir dava var. Tahliye olanlar var, şu an mahkum olanlar var. Yargı süreci sağlıklı işlemeli.” dedi.

BEYAZ GAZETE