Kartepeli Çocuklar Tiyatroda Buluştu

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Kartepe Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin destek verdiği müzikli çocuk oyunu “Keloğlan ve Ayna” Kartepeli cocukları tiyatroda buluşturdu.

Kartepeli Çocuklar Tiyatroda Buluştu
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın’ın çocukların heyecanına ortak olduğu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki müzikli çocuk oyununa miniklerin ilgisi büyük oldu. Türk tiyatrosunun önemli masal kahramanlarından biri olan Keloğlan’ın yeni macerasını Kartepeli miniklerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Karabalık, “Kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geleceğimizin teminatı çocukların gelişimine katkı vermek adına etkinliklerimiz aralıksız sürmektedir. Bugünde çocuklarımızı eğlendirerek öğrenmelerine katkı verecek bir oyunu izledik. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimleri yanı sıra eğitimlerine katkı verecek programlarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Hasan Aycın’ın yazdığı Keloğlan ve Ayna adlı oyunda, zorlu sınavlardan geçen iyi kalpli zeki Keloğlan sonunda kavuştuğu sağır, dilsiz, kör ve çolak Hurikız’ın meğer dünya güzeli biri olarak sürpriz yapmasını konu olan müzikli oyun Kartepeli çocuklar tarafından zevkle izlendi.

Kaynak: İHA