İçişleri Bakanı Osman Güneş Kars‘ta

İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçim güvenliği toplantısına katılmak üzere Kars‘a geldi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş Kars‘ta
Helikopter ile Erzurum‘dan Kars‘a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş‘i, Kars valisi Ahmet Kara, belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek karşıladı. Bakan Güneş ve beraberindekiler, havaalanından valiliğe geçti. Valilik Binası önünde Bakan Güneş‘i kurum ve daire amirleri karşıladı. Bakan Osman Güneş, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Ahmet Kara‘nın makamına geçti.

Valilikte makamında Kars‘ı ziyaretiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçim güvenliğinin önemine değinerek, seçim döneminde vatandaşların huzur içinde geçirmelerini temin etmek için alınacak tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.

Bakan Güneş, "Seçimle ilgili gerekli ne tedbir icabet ediyorsa her ilde bu tedbirleri alırız. Herhangi bir ilde ilave bir tedavi gerekiyorsa bunu da alırız. Ülkemizin herhangi bir yerinde vatandaşlarımızın hizmetlerini kolaylaştırmak için yapılması gereken ne varsa bunu yapmaya hazırız. Seçimlerin huzur içinde geçmesi için, vatandaşlarımızın hür iradelerini sandığa yansıtmaları için elimizden gelen ve icap eden önlemi almak gerekiyor ve alacağız. Alınacak tedbirleri gözden geçireceğiz" dedi.

Valilik Binası‘nda basına kapalı ilçe kaymakamlarıyla toplantı yapan Bakan Güneş, buradan Kars Belediyesi‘ne geçti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Osman Güneş‘e bir brifing verdi.

Bakan Osman Güneş sırasıyla Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı‘nı ziyaret etti. Geceyi Kars‘ta geçirecek olan Bakan Güneş yarın sabah kahvaltısından sonra saat 10.00‘da Kars‘tan ayrılacak.

Kaynak: İHA