İçişleri Bakanı Güneş Erzurum‘da

İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçim güvenliği toplantısına katılmak üzere Erzurum‘a geldi Dün gece uçakla Erzurum‘a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş‘i, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız karşıladı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, seçim güvenliği toplantısına katılmak üzere Erzurum‘a geldi

Dün gece uçakla Erzurum‘a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş‘i, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız karşıladı. Bakan Güneş ve beraberindekiler, bugün sabah ilk olarak Vali Sebahattin Öztürk‘ü makamında ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangasını selamlayan Bakan Güneş, daha sonra şeref defterini imzaladı. Valilikte açıklama yapan Güneş, seçim güvenliğinin önemine değinerek, seçim döneminde vatandaşların huzur içinde geçirmelerini temin etmek için alınacak tedbirleri

değerlendireceklerini söyledi. Erzurum‘da bölge valileri, emniyet müdürleri ve jandarma alay komutanlarıyla bugün toplantı düzenleyeceklerini belirten Bakan Güneş, "Seçimle ilgili gerekli ne tedbir icabet ediyorsa her ilde bu tedbirleri alırız. Herhangi bir ilde ilave bir tedavi gerekiyorsa bunu da alırız. Ülkemizin herhangi bir yerinde vatandaşlarımızın hizmetlerini kolaylaştırmak için yapılması gereken ne varsa bunu Erzurum dahil olmak üzere yapmaya hazırız. Seçimlerin huzur içinde geçmesi için,

vatandaşlarımızın hür iradelerini sandığa yansıtmaları için elimizden gelen ve icap eden önlemi almak gerekiyor ve alacağız. Alınacak tedbirleri gözden geçireceğiz. Bundan sonrada bu tedbirleri görüşmek üzerede başka bölgelere gideceğiz" dedi.

Erzurum Valisi Öztürk, Bakan Güneş‘e, Oltu taşı tespih ve Bardız kilimi hediye etti.

BAKAN GÜNEŞ‘TEN LADİN AÇIKLAMASI

Bakan Güneş El Kaide Terör örgütü lideri Useme Bin Ladin‘in ABD tarafından öldürüldüğünün duyurulması üzerine yaptığı açıklamada terörün dünyanın ortak sorunu olduğunu ifade etti.

El Kaide terör örgütünün Türkiye‘ye de darbe vurduğunu belirten Bakan Güneş, "Bu terör örgütüyle bizimle mücadelemiz var. Sürekli teröre karşı durmaksızın mücadele ediyoruz. Dünya ülkelerinin ortak sorunu olan terörle ortak mücadele, işbirliği yapılması güzel. Bizde de PKK terör sorunu var. Bunun içinde ortak mücadele çalışma işbirliği olması temennimiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA