Has Parti Milletvekili Adayı Hedeflerini Açıkladı

Halkın Sesi Partisi (HAS) Bartın 1. sıra milletvekili adayı Harun Gündoğan, HAS Parti döneminde zengin fakir ayrımının ortadan kalkacağını belirtti.

HAS Parti Bartın 1. sıra milletvekili adayı Harun Gündoğan, önemli konulara değindi. HAS Parti‘nin iktidara gelmesiyle birlikte her haneye 600 lira vatandaşlık maaşı ödeneceğini belirten Gündoğan, "İktidarın 8 yıllık çılgınca dediği ekonomi filmini izlemekten bu halk yoruldu. Her film sahnesinin sonunda Bartın basının da bazı haberleri okuyunca iktidar vekillerinin haberlerinden bahsediyorum. Birden kendimi dünyanın en uç noktasında yaşamakta olan dünya ile ilişkisi kesik bir insan benzettim. Bu kadar acı bir yönetim ekonomik sıkıntı olan ülkemizde insanların gözünün içine bakarak yalan söylemenin anlamı yoktur. 8 yılda bu ülkenin ne kadar iyi yönetilip yönetilmediğini bu halk 12 Haziran‘da belirleyecektir. Bugün Türkiye‘de siyaset menfaat ekonomik çıkar sağlama, başkaları üzerinden tahakküm kurmaya da devlet gücü kullanılarak topluma şekil verme uğraşısına dönüşmüştür. İktidar partisini ve vekillerini esefle kınıyorum. Her şeyin çok iyi olduğunu ekonomik göstergeler doğru rakamlar ortada olmasına rağmen halkı kandırdıkları ortadadır. Türkiye ekonomisi IMF, Bağımsız Merkez Bankası, üst kurullar, yabancı sermaye baskısı ve özelleştirme aracılığı ile küresel finans kapitalizminin en rahat operasyon yapabildiği ve en yüksek gelir sağladığı bir yapıya dönüşmüştür. Böylece biz yurttaşlar müşteri, devlet de uluslararası sermayenin tahsildarı haline gelmiştir. Türkiye‘de bugün Bağ Kur emeklisi, SSK emeklisi, sosyal güvenceden mahrum işçi, işsiz, muhtaç, güçsüz ve kimsesizlerden oluşan toplam 21 milyon 684 bin insanın geliri asgari ücretin altındadır. Bunun anlamı Türkiye‘de hane halkının yüzde 20‘sinin artık ‘sınıf altı‘ diye adlandırabileceğimiz bir durumda yaşamaktadırlar. Türkiye‘nin büyümesi maalesef ekonomik koşulların iyileştirilmesi bu insanlarımıza hiçbir katkı sağlamamıştır. Şu tablodaki veriler her şeyin ne kadar acı olduğunu göstergesidir. Bu tabloya AK Partililer iyi baksınlar son teknoloji ile üretilen hesap makinesini ellerine alsınlar. 2002 yılı sonundan 2010 yılı sonuna kadar sıcak para olarak 87,2 milyar dolar yabancı sermaye olarak 134,1 milyar dolar, dış borçlanma 138 milyar dolar, 8 yılda 359,2 milyar dolar toplamda dış kaynak kullanıldı. Aynı dönemde iç kaynak olarak özelleştirmeden 30 milyar dolar, iç borç artışından 148 milyar dolar, GSMH ve ithalat artışından kaynaklanan ek vergi gelir artışı olarak 100 milyar dolar olmak üzere 278 milyar dolar iç kaynak kullanıldı. 8 yılda kullanılan toplam iç ve dış kaynak 637,2 milyar dolar. Sadece tarımda çalışan 2,2 milyon insan işini kaybetmiştir. AK Parti vekilleri ne sormak gerek. Nerede sizin hesap makineniz tersine mi hesap yapıyorsunuz? 2002‘de 149 milyar dolar borç 306 milyar dolar oldu. Vatandaşın bankalara 7 milyar lira olan borcu 180 milyar lira oldu. İşsiz sayısı 2 milyondan 3 milyon 550 bine çıktı. Protestolu senet 1 milyar liradan 6 milyar liraya çıktı. Karşılıksız çek sayısı 740 binden 1 milyon 900 bine ulaştı. Benzin 1.7 liradan 4 liraya yükseldi" dedi.

HAS Parti Bartın 1. sıra Milletvekili adayı Harun Gündoğan, "12 Haziran‘da bu hesaplar ortadan kalkacaktır. HAS Parti iktidarı inşallah. HAS Parti döneminde zengin fakir ayrımı ortadan kalkacaktır. Çalışmak isteyen herkese istihdam sağlanacaktır. Emeklilerimiz kredi almak için bankalara yalvarmayacaktır. Memurlarımız ‘ay sonu nasıl gelir?‘ diye hesap yapmayacaktır. Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatmayacaktır. HAS Parti döneminde açlık sınırı altında bulunan her haneye 600 lira vatandaşlık maaşı ödenecektir. Köyüne dönen herkese hibe olarak sermaye verilecektir. HAS Parti döneminde ‘hırsızlık‘ diye bir şey olmayacak. Kamuda tüm taşeron işçi kardeşlerimiz kadrolaşacaktır. Askerlik 3 aya indirilecektir. İlk ve orta öğretimdeki tüm öğrencilerimizin beslenme ve servis imkanları devlet tarafından karşılanacaktır. Yukarıda belirtilen acı tablolar HAS Parti iktidarı ile 12 Haziran‘da son bulacaktır. HAS Parti halkın sesi olacak. Tüm halkın sorunlarını çözecek. Sadece zenginlerin yanında olmayacaktır. HAS Parti bölmeyecek böldürmeyecek. 12 Haziran tarihinde Türkiye‘ye güneşi yeniden doğuracaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA