Fethiye Kültür Ve Sanat Günleri Başladı

Bu yıl dördüncü gerçekleştirilen Fethiye Kültür Sanat Günleri Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ve gazetecilerin katılımı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde başladı.

Bu yıl dördüncü gerçekleştirilen Fethiye Kültür Sanat Günleri Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ve gazetecilerin katılımı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde başladı.

Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen Kültür Sanat Günleri 1 hafta boyunca devam edecek. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, Kanatsız Kuşlar adlı kitabın Fransız yazarı Louis De Berniers da onur konuğu olarak yer alıyor. Etkinlik kapsamında Kültür Sanat Günleri’ne katılan yazar ve sanatçılar Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Etkinliğin destekçisi Behçet Saatcı’ya teşekkür eden yazarlar, Fethiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Bu yıl 4’ncü kez yapılan Fethiye Kültür Sanat Günleri’nin Fethiye’nin tanıtılması açısından büyük önem arz ettiğini belirten Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kültür ve sanatın kentler için önemine değindi. Ülkelerin parasız kalabileceğini fakat bunu borç alarak giderebileceğini söyleyen Saatcı, kültürünü kaybeden bir milletin bir daha ayağa kalkamayacağını aktardı. Saatcı, "Kültür denince bizim için akan sular duruyor. Yol, kaldırım, park, bahçe bunlar bir kenara kültürü ayakta tutmak zorundayız. Çocuklarımız bu konuda çok şanslı. Bizler çok şanslıyız ki 4 gün boyunca ilçemizde kültür fırtınası estireceğiz. Bu anlamda çabalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretin ardından Fethiye Kültür Sanat Günleri kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılış programı gerçekleştirildi. Burada konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman, kısa film ve röportaj yarışmaları ile renklenecek festivalin bu yılki temasının Kayaköy olduğunu kaydetti. Şıkman, Fransız Yazar Louis De Berniers’in Fethiye Antik Tiyatro’da mübadele ilgili halk müziği konseri eşliğinde bir söyleşi gerçekleştireceğini söylerken, Mithat Bereket’in Kayaköy belgeseli sunacağını açıkladı.

ETKİNLİĞE KATILAN İSİMLER

Fethiye 4’ncü Kültür Sanat ve Yunus Nadi Günlerine katılacak sanatçılar: Behiç Ak, Gülsüm Cengiz, Gülten Dayıoğlu, İnci Aral, Louis De Berniers, Nazan İpşiroğlu, Seza Aksoy, Zehra İpşiroğlu, Zülfü Livaneli, Banu Theiss, Ali Öz, Burçak Karaboğa, Emine Kınacı, Genco Erkal, Nihal Kyumcu, Tijen Gedik, Sedat Sever, Selahattin Dilidüzgün, Şükran Dilidüzgün, Yusuf Çotuksöken, Bayram Candan ve Sercihan Alioğlu, Mithat bereket, Esin Büyükyıldırım Özbanazı ve Nurten Kum.