Edremit’Te Mevsim Öncesi Çilek Satışı Patladı

Edremit Körfezi’nde mevsiminden önce seralarda yetiştirilen çileklerin seyyar tezgahlarda bol miktarda bulunması, bu sene çileğin çok alacağının habercisi olarak değerlendiriliyor.

Edremit Körfezi’nde mevsiminden önce seralarda yetiştirilen çileklerin seyyar tezgahlarda bol miktarda bulunması, bu sene çileğin çok alacağının habercisi olarak değerlendiriliyor. Seyyar tezgahlarda kilosu 2,5 ile 4 TL arasında satılan çilekleri alan bazı vatandaşlar mevsiminden önce bulmanın mutluluğunu yaşarken bazı vatandaşlar ise hormonlu olabileceği ihtimaline karşı mevsiminin gelmesini ve sera yerine tarlada üretilen çilekleri almayı tercih ediyor.

Edremit’te her köşede satılan çileklerin, Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kaklım beldesinde seralarda yetiştirilerek piyasaya sunulduğunu belirten seyyar satıcılar, kesinlikle hormon olmadığını söylüyor. Çileklerin yaydığı mis gibi kokular Edremit sokaklarını sararken dayanamayarak alan vatandaşlar, “Mevsimi olmamasına rağmen çileklerin piyasada olması güzel. Hem bu çilekler bölgemizde yetişiyormuş, hormon kullanılacağına inanmıyoruz. Mevsimini beklemektense bu günlerde alıp yemek bizce güzel.” şeklinde konuşuyor.