Düzce İgm Mayıs Ayı 1. Toplantısı Yapıldı
Düzce İl Genel Meclisinin Mayıs ayı ilk birleşimi tartışmayla başladı. İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, ilçelerde yol bakım çalışmaları için yapılan programa uyulmadığını ve bu nedenle idare olarak sorun yaşadıklarını kaydetti.

Özel idarenin ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Üstünel, işler yetişmeyecek diye gece uykularının kaçtığını kaydederek "Eğer Köy Hizmetleri Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız başarısız diyorsanız haksızlık ediyorsunuz. Biz idare bünyesinde yıl başından bu yana 60 ihale yaptık. Mekan konusunda sıkıntımız var. Köy Hizmetleri Müdürlüğü ile ayrı binalarda hizmet veriyoruz. Halbuki bizim toparlanmamız ve aynı binada hizmet vermemiz lazım. Ben geceleri bu işler nasıl bitecek diye düşünmekten uyuyamıyorum. Mazot sıkıntımız büyük. Eğer ben burada İdarenin maddi sıkıntılarından bahsetsem ağlarsınız" diye konuştu.
Çilimli İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tok, programda sıkıntı yaşanmaması için bir an önce araç takip sisteminin devreye girmesi gerektiğini vurgulayarak "Araç takip sistemi olmadan araçların takibini yapmak mümkün değil. Burada hiç kimse kimin ne yaptığını bilmiyor. Özel İdare Çilimli‘ye çalışmak üzere araç gönderiyor ama Çilimli‘de nereye gittiğinden haberi yok. Benim aracın nerede olduğundan haberim yok. Ayrıca bu konuda hatır gönül işleri de devreye giriyor. Bazı muhtarlar araç alabilmek için kapımızda yatıyor. Bazıları ise daha çekingen davranıyor. Bizde kapımızı aşındıranlara öncelik tanıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.
Ayhan Hacıislamoğlu, yaşanan sorunla ilgili dönemin İl Genel Meclis Üyelerinin direkt sorumlu tutulduğunu söyleyince duruma müdahale eden Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül bir yanlış anlaşılmanın oluştuğunu, kimseyi suçlamak istemediklerini vurguladı.
Son olarak söz alan Muharrem Şen, Köy Hizmetleri Müdürlüğü‘nün sınırlı araç sayısıyla hizmet etmeye çalıştığını dile getirerek "Ben daha önce Köy Hizmetleri Müdürlüğünde görev yaptım. Bizim burada 80 araçla yaptığımız iş Bolu‘da 250 araçla yapılıyor. Dolayısıyla İdareye ve İdare çalışanlarına haksızlık etmemek lazım" dedi.
Meclis toplantısında ayrıca gündem maddeleri görüşüldü.
