Chp Ereğli‘de Seçim Startı Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli merkez seçim bürosu düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Chp Ereğli‘de Seçim Startı Verdi
Merkez seçim bürosunun açılışına CHP Zonguldak milletvekili 1. sıra adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın kardeşleri Prof. Dr. Ali Haberal ve Osman Haberal, CHP Zonguldak Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk, 3. sıra milletvekili adayı Neriman Posbıyık, 5. sıra milletvekili adayı Ünal Demirtaş, CHP Zonguldak eski milletvekili Harun Akın, CHP Zonguldak il Başkanı Tümer Peker, Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, yönetim kurulu üyeleri, CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, yönetim kurulu üyeleri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve partililer katıldı. Seçim bürosunun açılış töreninde konuşan CHP Zonguldak milletvekili 1. sıra adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın kardeşi Osman Haberal‘da konuşmasında, “Allah‘ın izniyle Ereğli‘den bugün seçim startını vererek Kemal Kılıçdaroğlu‘nu başbakan ilan etmek günüdür. Ağabeyim olan Mehmet Haberal‘ı herkes anlattı. Bildiğiniz gibi malum yerdedir. Ben onun ve ailem adına sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyorum. Ailemiz adına sağlık ve eğitim alanında vermiş olduğumuz sözü burada da bir kez daha veriyoruz. Ereğli‘de sağlık ve eğitim alanında ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün buradaki kalabalık beni çok duygulandırdı, hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Zonguldak milletvekili 3. sıra adayı Neriman Posbıyık, emeğin başkenti olan Zonguldak‘ın emeklimin ve işsizliğin başkenti olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının 12 Haziran‘da sandığa gömmek için destek isteyen Posbıyık, “Bugün merkez seçim bürosunu açmak ve seçim startını vermek üzere sevgi, barış ve dostluk kentinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Zonguldak ilimiz, tüm aday arkadaşlarım, tüm konuşmacılarımız, günlerdir yıllardır defalarca tekrar ediyoruz. Zonguldak yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünyanın gözü üzerinde olan ender illerimizden biri, ama maalesef işsizliğe, yoksuzluğa mahkum edilmiş ilimiz. Bunu kesinlikle hak etmiyoruz. Bununla mücadele etmek için yola çıktık, ben bir kadınım, ben bir eğitimciyim, ben bir anneyim, ben buna tahammül edemiyorum. Bakıyorum emeğin başkenti Zonguldak emeklinin başkenti olmuş, emekliler bir torba pirince, kömüre, bulgura mahkum edilmişler, sadaka topluma haline getirilmişiz, buna isyan ediyorum. Bunun için hep beraber mücadele edelim 12 Haziran‘da AK Parti denilen bu iktidarı sandığa gömelim” diye konuştu.

CHP Zonguldak milletvekili adayı Ünal Demirtaş, AK Parti iktidarının Zonguldak‘a hiçbir şey vermediğini savundu. Demirtaş, “AK Parti iktidarı 9 yıldır iş başında, Zonguldak 9 yıldır üç tane AK Parti milletvekili ile yönetiliyor. Bu üç tane AK parti milletvekili şimdiye kadar Zonguldak‘a ne yaptı, hangi hizmetleri sundu. Zonguldak 2002 yılında ne idi 2011‘de ne oldu. Halkımızın bu muhasebeyi iyi yapması gerekiyor. 2011 yılına geldiğimizde Zonguldak emeğin başkenti iken emeklinin ve işsizin başkenti oldu. ERDEMİR‘i sattılar, tersanelerde 7 bin işçi 700 işçiye kadar düştü. Maden işçisi 20 binlerden 10 binlere kadar geriledi. Ereğli‘nin göz bebeği sac tüccarları 600 iken bugün sayıları 40‘a kadar düştü ve hepsini batırdılar. Ereğli‘de icra sayısı bir iken, 2‘ye çıktı. Dosya sayısı 32 binleri buldu, bugün itibari ile 40 bin oldu. Kömürün bulunduğu yere termik santral yapmaya kalktılar, Çinli işçi ile Rus işçiyle çalışacak ve halkımızı zehirleyecek termik santral yapmaya kalktılar. Peki, AK Parti milletvekilleri ne yaptı, yandaşları ne yaptı, hepsi köşeyi döndüler, bugün itibari ile bakıyoruz da AK Parti‘nin seçmenin karşısına çıkarttığı çılgın projesi var. Bizim çılgın projemiz ve projelerimiz yok, bizim emeklimiz için intibak yasamız var, bizim 13milyon yoksul için aile sigortamız var” dedi.

CHP Zonguldak eski milletvekili Harun Akın da, “Bugünkü kalabalıktan da görüyoruz ki Ereğli yereldeki iktidarlığını genele taşıyacak. Ereğli‘de bir CHP‘li bir belediye başkanımız var. Yani CHP Ereğli‘de iktidar. Şimdi sevgili hanım efendi Neriman Posbıyık‘la Ereğli ve Alaplı kenetlenmiş. İşte bu gördüğümüz manzara kendisini Ankara‘ya gönderecek ben böyle görüyorum. Çok önemli bir seçim yaşayacağız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa anketlerin göstermesine göre konuşuyorum, bir partiyi 3. defa tek başına iktidara taşıma hazırlıklarına başlanmış gözüküyor” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker ise, “11 Nisan tarihinde CHP, AK Parti ve MHP‘nin adayları açıklandığında AK Parti Zonguldak 1. sıra adayı olarak Köksal Toptan açıklandığında şunu dillendirmiştim. Tabiri caizse göbek atıyordum. Çok mutlu oldum dedim. 2002 yılında bu yana Zonguldak‘a geldiğinde yaptığı iş şu kasap dükkanı, berber dükkanı açılışına geliyor, mağaza açılışına geliyor. Ondan sonra da dönüp gidiyor. Birde son günlerde gene bir şeyler söylemiş, Filyos projesinden bahsediyor, ya kardeşim sen bunu yapmıyorsun, yapmakta istemiyorsun, 2002‘de, 2007 ve 2011‘de de aynı projeden bahsediyorsun” diye konuştu.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, Zonguldak ve Ereğli‘nin yeteri kadar hizmet alamadığını ve sürekli kan kaybettiğini söyledi. AK Parti Zonguldak milletvekili ve 1. sıra milletvekili Köksal Toptan‘ı da eleştiren Kartal, “AK Parti Zonguldak milletvekili ve 1. sıra milletvekili Köksal Toptan diyor ki ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün‘, ben soruyorum hangi istikrar hangi büyüme, tersanelerde taşerondan maaşlarını alamayan işçiler ile mi sürecek istikrar, parklarda, kahvelerde bir simit, çayla gününü geçirmeye çalışan ve emekli maaşını bekleyen aybaşını zor getiren emeklimizle mi sürecek istikrar, siftah yapmayan esnafla mı sürecek istikrar. Yıllar önce ülkemizin değişik yerlerinden gelen insanlarımızın iş ve aş bulduğu kömür ve çelik kenti, bugün emeklinin ve işsizliğin kenti olmuş durumda AK Parti ise ninni söylüyor” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Kdz. Ereğli merkez seçim bürosu hizmete açıldı.

Kaynak: İHA