Çetin Doğan: Dava Bir An Önce Sonuçlansın

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, yargılamada savunmaların hızlı bir şekilde tamamlanması ve bir an önce delillerin değerlendirilmesi aşamasına geçilmesini istediklerini söyledi.

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, yargılamada savunmaların hızlı bir şekilde tamamlanması ve bir an önce delillerin değerlendirilmesi aşamasına geçilmesini istediklerini söyledi. Doğan, 163 tutuklu sanık olarak kendi aralarında imza topladıklarını, açık görüş olduğu için duruşma yapılmayan Çarşamba günleri de öğlene kadar duruşma yapılması talebini içeren bir dilekçeyi mahkemeye sundu.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen Balyoz davasının bugün görülen 26‘ncı duruşmasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan‘ın da aralarında bulunduğu 148 tutuklu sanık ile 20 tutuksuz sanık hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun ile 13 tutuksuz sanık ve 14 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Geçen hafta yapılan 4 duruşmaya, cenazesi olduğu için katılmadığı öğrenilen Başkan Ömer Diken, bugünkü duruşmada hazır bulundu.

    Başkan Ömer Diken‘in tutuklu sanık isimlerini okuyarak yaptığı isim yoklamasının ardından tutuklu sanık Çetin Doğan, usule ilişkin bir açıklama yapmak için söz istedi. Tutuklu sanıkların açık görüş günü olduğu için Çarşamba günleri duruşma yapılmadığını hatırlatan Doğan, "Çarşamba günleri sadece öğleden sonra görüş yapabiliyoruz. Savunmaların hızlıca tamamlanması ve bir an önce delillerin değerlendirilmesi bölümüne geçilebilmesi için Çarşamba günleri öğleden önce de duruşma yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle 163 tutuklu sanıktan bir çoğundan bu konuda imza topladık. Hepimiz aynı kanaatteyiz. Ayrıca Cuma günleri de taleplerimizi 2 saatlik bir bölüme sığdırmak için yazılı olarak vermeyi uygun gördük." diyerek imzaladıkları dilekçeyi mahkemeye sundu. Başkan Diken, bu talebin değerlendirileceğini söyledi.

    Mahkeme Başkanı Ömer Diken, geçen oturumda tutuklu sanık Süha Tanyeri‘nin savunmasının tamamladığını hatırlatarak bu celsede de avukatlarının savunması ile duruşmaya başlayacaklarını açıkladı. Ardından da sanık Tanyeri‘nin avukatı Celal Doğan, savunmasına başladı.