Vakfıkebir’De 19 Mayıs Coşkusu

Trabzon‘un Vakfıkebir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Trabzon‘un Vakfıkebir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına resmi kurum ve kuruluşların çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan tören, Vakfıkebir Stadyumu‘nda devam etti. Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlar, Belediye Başkanı Hayri Birinci törene katılan halkın ve çocukların bayramını kutladı. Törenlerin ardından öğrenciler şiirler okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Sağlam, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şöyle dedi: "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların bitip tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir‘ diyerek Samsun‘a çıkmıştı. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Atatürk rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur.19 Mayıs 1919 sadece askeri alanda kazanılmış bir zaferin başlangıç tarihi değildir. Kendisine vurulmak istenen esaret zinciri parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. Vatanımızı bölmek parçalamak isteye güçler Türk milletinin direnme gücü karşısında ne yapacağını şaşırmış ve bozguna uğramışlardır." şeklinde konuştu.

Vakfıkebir Anadolu Lisesi boru-trampet ekibi eşliğinde resmigeçit yapıldı. Ardından Vakfıkebir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurtuluş günleri canlandırıldı. İMKB Metem Lisesi halk oyunları ekibi gösterisini sundular. Okullar arası futbol, masa tenisi, kros ve Gençlik Merkezi tarafından yapılan ses yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Daha sonra lise öğrencileri tarafından hazırlanan step gösterileri sunuldu. Lise öğrencilerin yaptığı dev Türkiye haritası üzerinde açtıkları Türk Bayrağı izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.