Uşak’Ta 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak‘ta da coşkuyla kutlandı. Stadyumdaki kutlamalar; Atatürk, Türk Bayrağı ve ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk’ pankartlı fotoğrafından oluşan final gösterisi ile tamamlandı.

Uşak’Ta 19 Mayıs Kutlamaları
Törenler, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı‘ndaki Atatürk Anıtı‘na çelenk konulması, saygı duruşu ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Bir Eylül Stadyumu‘nda yapılan tören Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene

ayrıca; Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı konuşmada, "Bugün Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesidir. 19 Mayıs; askeri zaferlerin, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük ve modern bir Türkiye’nin temellerinin atıldığı gün olarak zihinlerde yer tutmaktadır. Cumhuriyetin kurucusu Büyük Atatürk, doğum günü olarak gördüğü bu önemli günü gençlere emanet etmiştir. Ulu Önder Atatürk “Türk Gençliğine terk edip bıraktığımız vicdani emanet , yalnız ve daimi galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız” sözüyle gençliğe olan güvenini, “Bütün ümidim gençliktir” sözüyle gençlerden beklentilerini dile getirmiştir. Gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Çünkü ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bu duygularla 19 Mayıs’ın 92. yıl dönümü ve Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından törenler resmi geçitle devam ederken, lise öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler büyük ilgi gördü. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Öğrenciler gösterilerin finalinde dev Türk Bayrağı, Uşak’ta çekilen ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk’ pankartlı fotoğraf, Bandırma Vapuru ve Atatürk’ün fotoğrafını oluşturuldu. Törene katılanlar final gösterisini uzun süre ayakta alkışladı. Vali Özdemir Çakacak, gösteriler sonunda görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Kaynak: İHA