Sivas’Ta Mitingleri Kılıçdaroğlu Başlatacak, Erdoğan Bitirecek

Milletvekili sayısı 6’dan 5’e düşen Sivas’ta genel seçimler öncesi ilk mitingi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Milletvekili sayısı 6’dan 5’e düşen Sivas’ta genel seçimler öncesi ilk mitingi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Ardından HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Saadet Partililer Sivas‘a gelecek. Yiğidoların memleketinde son büyük mitingi ise AK Parti yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sivaslılara, 9 Haziran Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı‘nda hitap edecek ve 12 Haziran seçimleri için destek isteyecek.

    12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesi siyasi parti genel başkanları il il gezerek partisi ve milletvekili adayları için seçmenlerden oy istiyor. Bu kapsamda 3 partinin genel başkanı 12 Hizarin‘a kısa bir süre kala Sivaslı seçmenlere hitap etmeye hazırlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi’nin mitingleri Mayıs ayı içerisinde yapılacak. HAS Parti ile AK Parti ise miting için seçimin yapılacağı Haziran ayını tercih etti. İlk mitingi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 25 Mayıs Çarşamba günü yapacak. Mevlana Meydanı‘nda gerçekleştirilecek miting saat 17.30’da başlayacak. CHP’nin Sivas’ta 1 milletvekili bulunuyor. CHP’li vekil Malik Ejder Özdemir, bu seçimde de birinci sıradan aday. Mayıs ayının son mitingini ise SP adına merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan yapacak. SP tarafından düzenlenen Fetih Kutlama programına katılmak üzere Sivas’a gelecek olan Fatih Erbakan, Mevlana miting alanında saat 12.00’de partililere hitap edecek. Miting öncesinde ise ses sanatçısı Ömer Karaoğlu bir konser verecek.

    Haziran ayının ilk mitingini ise HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş yapacak. 2 Haziran Perşembe günü saat 17.00’da Mevlana miting alanında Sivaslılara hitap edecek olan Kurtulmuş, partisine oy isteyecek. Haziran ayının son mitingini ise seçime 3 gün kala AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edecek olan Başbakan Erdoğan, 9 yıllık iktidar döneminde yaptıkları çalışmaları anlatarak Sivaslılardan partisine verdiği desteği sürdürmesini isteyecek. AK Parti’nin miting tarihi daha önce 1 Mayıs olarak belirlenmiş, daha sonra bu tarih 9 Haziran olarak açıklanmıştı.