Senegal, Terör Finansörü Suçlamasıyla Bir İngiliz Vatandaşını Tutukladı

Senegal güvenlik güçleri Senegal asıllı bir İngiliz vatandaşını ‘terörü finanse ettiği ve İngiliz teröristlerle bir araya geldiği’ suçlamasıyla tutukladı.

Senegal güvenlik güçleri Senegal asıllı bir İngiliz vatandaşını ‘terörü finanse ettiği ve İngiliz teröristlerle bir araya geldiği’ suçlamasıyla tutukladı. Senegal yetkilileri ve İngiliz Elçiliği tutuklamayla ilgili ayrıntılı açıklama yapmadı. Yerel bir radyo, güvenlik güçlerinin olayla ilgili biri Pakistanlı biri İngiliz olmak üzere iki kişiyi daha aradığını belirtti.

Yakalan Mame Cheikh Gaye isimli şüphelinin avukatı Papa Khaly Niang, çifte vatandaşlığı olan müvekkilinin başkent Dakar’da terörü finanse ettiği gerekçesiyle tutuklandığını ifade etti. İşadamı olan müvekkilinin, ayrıca teröristlerle iletişim halinde olmakla da suçlandığını belirtti.

El Kaide’nin Afrika kanadı olan El Kaide Mağrib (AQMI), Sahra bölgesinde Avruplaıları fidye için kaçırıyor. Moritanya, Mali, Nijer gibi ülkelerde faaliyet gösteren örgüt, kaçırdıkları 4 Fransız vatandaşını öldürmüştü. Dakar Rallisi de bu sebeple güvenlik gerekçesiyle Güney Amerika’ya kaydırılmıştı. Örgüt, bugüne kadar Senegal’de herhangi bir faaliyette bulunmadı.