Ortaca’Da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 92. yıl dönümü Ortaca’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Ortaca’Da 19 Mayıs Coşkusu
Kutlama Törenine Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutan Vekili J. Tğm. Gürsel Keklik ve Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in öğrencilerin ve halkın bayramlarına kutlamasıyla başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının günün anlam ve manasına ait konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin’in yaptığı konuşmada; “ Türk Milleti’nin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa şaha kalkışının 92. yılında sizlerle bir arada olmanın gurur ve sevincini yaşıyorum. 19 Mayıs 1919, bütün umutlarının tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıktığı, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıç tarihidir” dedi.

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı ve birlikte yaptıkları gösteriler ilgiyle izlenirken, törende Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Kaynak: İHA