Ömer Çelik'ten molotofçulara çağrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, seçim bürolarına yönelik saldırılara değinerek, "AK Parti molotofkokteyli atanlara, karanfil atmaya devam edecek" dedi.

Ömer Çelik'ten molotofçulara çağrı
Çelik, partisince merkez Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında, halkla beraber, kol kola, gönül gönüle 12 Haziran seçimlerine yürüdüklerini, bu mahalleden de en büyük desteği alacaklarına inandıklarını söyledi.

2002 seçimlerine doğru, yine burada miting yaptığını anımsatan Çelik, "Hep beraber, bu rengarenk kalabalıkla bir araya gelmiştik. Hep beraber kol kola 2002'de sandıklara yürümüştük. O zaman halkımız sabahın 7'sinde oy vermek için sandıklara koşarak gitmiştir" dedi.

Çelik, milletin iktidarını tesis etmek, sermaye gruplarının, birtakım çetelerin, birtakım Ergenekonların oyunlarını bozmak için yaşlısı, genci tüm halkın sandıklara koştuğunu, bugün de aynı şeylerin yaşandığını vurguladı.

Özellikle bu mahallelerde baskı kurulmaya çalışıldığını anlatan Çelik, bazı odakların, seçmenin iradesine ipotek koymaya çalıştığını, buna kimsenin izin vermeyeceğini belirtti.

Seçim bürolarına molotofkokteyli atıldığını, ardından da kendisine tehdit mesajı bırakıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Diyorlar ki 'Ömer Çelik, halkın arasına girme, halkın arasına girersen senin için iyi olmaz.' Ben bu mesajlar karşısında sizden kaçıyor muyum? Tam tersine sizin aranıza daha çok giriyorum. Molotofkokteylleriyle bize geri adım attırmazlar. Bizim canımız Allah'a ve size emanettir. Sizden öte yol yoktur. Sizden öte irade yoktur.

AK Parti molotofkokteyli atanlara karanfil atmaya devam edecek. Biz bu ülkede başarı istiyoruz. Biz kardeşlik istiyoruz. O molotofkokteyli atan çocuklara sesleniyorum: Arkanızda kimler var, sizi kimler yönlendiriyor hepsini biliyoruz. Bırakın o molotofkokteyllerini, bırakın o bombaları gelin AK Parti seçim bürolarına. Gelin sizle Kürt sorununu konuşalım, Kürt kardeşlerimizin acılarını paylaşalım, gelin sizle Şivan Perver'i beraber dinleyelim, gelin sizle Ahmeti Hani'den parçalar okuyalım. Gelin sizle Dersim'in acısını beraber paylaşalım. Bizim korkumuz yoktur. Biz halkımızın arasındayız. Kimse bizimle halkın arasına duvar olamaz. Bizim en büyük gücümüz sizsiniz."

Çelik, konuşması sırasında kürsüden inerek, kendisini dinlemeye gelenlerin arasına girip, "Bana 'halkın arasına girme' diyenlere söylüyorum, işte halk burada, ben de halkın arasındayım. Yapabileceğiniz bir şey var mı? Bu ülkede barıştan, kardeşlikten, dostluktan öte bir şey var mı? Molotofkokteylini bırak, fikrin varsa, gücün varsa, demokrasiye inanıyorsan işte ben buradayım, işte halk burada" dedi.

Çelik, bazı kesimlerin kendilerini halktan uzaklaştırmaya çalıştıkça, kendilerinin "ana kucağından aziz olan" halkın arasında bulunmaktan başka kuvveti olmadığını vurguladı.

Adnan Menderes'in 'yeter söz milletin' diyerek 14 Mayıs'ta iktidara yürüdüğünü anımsatan Çelik, "Menderes 'nurlu ufuklar' dedikçe, onlar dar ağacına bir çivi daha çaktılar ama şimdi iş tersine döndü. Atılan molotofkokteyli ile bu ülkede biz demokrasinin büyük binasına bir tuğla daha koyacağız. Büyük ekonomiyi, büyük Türkiye'yi inşa etmek için önümüze çıkan her engelle bir tuğla daha inşa edeceğiz" diye konuştu.

-CHP'YE ELEŞTİRİ-

Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Çelik, yönetenlerin partinin taşıdığı isme yakışmadığını vurguladı.

Memlekette kim para kazanıyorsa, kim iktidar sahibiyse, kimin elinde yetki varsa, bunun halkın verdiği yetki sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Siz olmazsanız, hiç kimsenin o koltuklarda oturma meşruiyeti yoktur. Hiç kimse kendisinde keramet aramasın, bütün keramet millettedir. Türkiye'de bir muhalefet partisi var. Adı Cumhuriyet Halk Partisi. Adında iki kelime var; biri 'cumhuriyet', diğeri 'halk'. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi demek. Peki Cumhuriyet Halk Partisi? Bir genel başkan yardımcısı çıkıyor, orduyu darbe yapmadığı için kağıttan kaplana benzetiyor. Darbe nedir? Sizin vergilerinizle ayakta duran Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendi milletine silah çekmesidir. Darbe en büyük insanlık suçudur, en büyük ahlaksızlıktır. Hiç kimse sizin milli iradenizi gasp edemez. Cumhuriyet Halk Partisinin bir genel başkan yardımcısı darbe yapmıyor diye orduyu eleştiriyorsa, o zaman Sayın Kılıçdaroğlu, senin nerene cumhuriyet diyeceğiz, nerene halk diyeceğiz.

Kendisi grup başkan vekiliyken arkadaşlarından biri çıktı, 'AK Parti analar ağlamasın diyor, Dersim'de kimse analar ağlamasın dedi mi' diyor. Dersim'deki katliamı savundu. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu, Dersim'deki katliamı savunan o şahsa karşı ağzından bir söz çıktı mı? Çıkmadı. Dersim'deki katliamı bugünkü sorunlar için bir model olarak önerdi. Dersim'de devlet güçlerinin halkı katletmesine ses çıkarmayan bir genel başkanın, partisinin adındaki 'cumhuriyet' ve 'halk' kelimelerine nasıl inanacağız, sana nasıl halkçı diyeceğiz."

-"GECE GÜNDÜZ KORKU YAYIYORLAR"-

Çelik, MHP'nin de büyük yanlışlıklar yaptığını, milliyetçilikten anlamadıklarını savunarak, "Bunların milliyetçiliği milletsiz milliyetçiliktir. Milletten kopmuştur, millete güvenmemektedir. Gece gündüz korku yayıyorlar" dedi.

MHP ile BDP'nin benzeştiği bazı noktalar bulunduğu görüşünü ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Hani çocuklara okulda ödev verirler ya, bunlara da size kompozisyon ödevi veriyoruz deyin. İki paragraf yazacaksınız ama içinde, terör geçmeyecek, İmralı geçmeyecek, Öcalan kelimesi geçmeyecek. Emin olun ne MHP ne BDP bir satır yazamaz. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili söyleyecekleri hiçbir şeyleri yok. Bir tanesi terörle mücadeleyi istismar etmekten nemalanıyor, ötekisi ise sürekli olarak siyasi parti olduğu halde terörü şantaj olarak kullanıyor.

Bugün niye AK Partiye saldırıyorlar, 100'e yakın seçim büromuz molotofkokteylleriyle yerle bir edildi. Geçmişte illegal yollarla Kürt vatandaşlarımızı, Alevi vatandaşlarımızı ezenlerle, devlet yetkisini gayrimeşru şekilde kullananlarla bugüne kadar AK Parti mücadele etti. Peki burada sormak gerekiyor. Derin devlet ile AK Parti mücadele etmişken, BDP AK Parti'ye niye saldırıyor."

Çelik, BDP'ye oy verenlere de seslenerek, "Kürt kardeşlerim şunu bilsin; BDP'nin AK Parti'ye yaptığı her saldırı, AK Parti'ye atılan her molotofkokteyli Ergenekon'a taşınan gıdadır. Ergenekon'un makyajını kazıyın altından PKK çıkar, PKK'nın makyajını kazıyın arkasından Ergenekon çıkar" dedi.
Kaynak: AA