Obama: Bin Ladin Şehit Değil

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin’in şehit olmadığını savundu.

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin’in şehit olmadığını savundu.

Usame bin Ladin, Amerikan komandolarının Pakistan topraklarında düzenlediği operasyonla öldürülmüştü. Obama, Bin Ladin’in fikirlerinin, kendisi öldürülmeden önce de reddedildiğini vurguladı.

Beyaz Saray’dan İslam dünyasına seslenen Obama, Arap dünyasında istifa eden liderleri diğerlerinin de takip edebileceğini söyledi. Barack Obama, diktatörler yerine sokakların sesini dinleyerek doğru tercih yaptıklarını ifade etti. ABD lideri, Tunus‘ta ve Mısır‘da olduğu gibi değişimi destekleyeceklerini dile getirdi.

Obama, "ABD, insanlara karşı şiddet kullanılmasının karşısındadır." dedi ve insanların ‘ister Sana‘da, Şam‘da, Bağdat‘ta ya da Tahran‘da olsun‘ liderlerini seçme özgürlüğünden yana olduklarını kaydetti.

Obama, Ortadoğu’da nükleer silahlanma yarışından kimsenin kazançlı çıkmayacağını da sözlerine ekledi.