Mahallelinin Çöp Tepkisi

Ordu Belediyesi‘nin Durugöl Mahallesi‘nde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır şehir çöpünün döküldüğü Melet Irmağı kenarındaki çöp alanını kaldırmaması, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Mahallelinin Çöp Tepkisi
Ordu Belediyesi‘nin 15 Ocak 2009 tarihinde eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen‘in katıldığı törenle yaklaşık 1 milyon liralık harcama ile ‘Katı Atık Ayrıştırma Tesisi‘ açmasına rağmen şehir çöpünü Durugöl Mahallesi‘ne dökmeye devam etmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Çöp alanı üzerinde eylem yapan mahalle sakinleri, Ordu Belediyesi‘ne eleştiriler yönelttiler.

AK Parti Belediye Meclis üyelerinin de destek verdiği eylemde konuşan mahalle sakinleri, çöpün hemen yanı başında konut siteleri bulunduğuna dikkat çekerek, "Çöp ve insan yan yana. Bu tablo Ordu Belediyesi‘nin utancıdır" dediler.

Mahalle sakinleri adına konuşan eski Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İlyas Bayata, şehir merkezinde bulunan 22 mahallenin çöpünün buraya döküldüğünü ve evlerde kokudan uyuyamadıklarını söyledi. Bayata, "Belediye bu çöpü buradan kaldırmalıdır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelsin CHP‘li belediye başkanının her fırsattı dillendirdiği ‘çağdaş Ordu‘yu görsün. Öyle ahkam kesmekle olmuyor" diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise dolmuşa bindiklerinde bile şoföre "Çöp sapağında inecek var" demek zorunda kaldıklarını belirterek, belediyenin bu soruna bir an önce çözüm getirmesini istedi.

Kaynak: İHA