Kktc‘de 19 Mayıs Etkinlikleri

UBP Lefkoşa Gençlik Kolları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün akşam Lefkoşa‘da "Dereboyu" diye bilinen Mehmet Akif Caddesi‘nde meşaleli yürüyüş düzenledi.

Gençler, yürüyüş öncesinde Şehitler Abidesi‘ne meşale bırakarak, Atatürk Anıtı‘na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. UBP Lefkoşa İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Lefkoşa İlçesi Gençlik Kolları olarak 19 Mayıs dolayısıyla bir dizi etkinliği yaşama geçirdiklerini bildirerek, gençliğin ülkesi için ne düşündüğünü, ne dilediğini toplamak, geleceğe yönelik olumlu bir sinerji yaratmak amacıyla "Gençlik ve Ülken İçin Bir Dilek Tut" sloganı ile bir kampanya

başlattıklarını bildirdi.

Kampanyaya katılımın öncelikle internet üzerinden mesaj göndermek şeklinde olacağını, bunu yapacakları diğer kültürel, sportif etkinlikler ve düzenleyecekleri diğer konferanslar ve seminerlerin izleyeceğini söyleyen Osmanlı, iletilecek dilekler ve oluşan sinerji neticesinde daha ileride yapılacakların saptanacağını söyledi.

20 Mayıs Cuma günü de Türkiye Cumhuriyeti‘nin Lefkoşa Büyükelçisi‘ne bir nezaket ziyaretinde bulacaklarını hatırlatan Osmanlı, amaçlarının sosyal, siyasal, ekonomik görüşleri iletmek ve bu makamların görüşlerini alarak, bunları gençlere aktarmak olduğunu kaydetti. Osmanlı, "Şehitlerimize minnettarız, onların sayesinde egemen ve özgür olduğumuzun bilincindeyiz. Sloganımız ‘Atatürk‘ün İzinde, KKTC‘yi Yaşatıp Yücelteceğiz‘dir" dedi.

Bu nedenlerle geçmişten geleceğe aydınlığı sembolize eden meşalelerle yürüdüklerini ifade eden Osmanlı, Şehitler Abidesi‘ne meşale bırakıp, Atatürk‘ün büstüne çelenk koyduklarını belirtti.

Osmanlı ayrıca, tüm gençleri, halkı, siyasileri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları birlik-beraberliğe, çok çalışmaya, üretmeye, Kıbrıs Türkü‘nün haklarına, ülkeye ve devlete sahip çıkmaya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından yapılan haksızlıklara karşı ortak mücadeleye davet etti.

Kaynak: İHA