İstanbul‘da Kültür Sanat

Hayranları tarafından uzunca bir süredir beklenen İsveçli ünlü grup Roxette, 25 Mayıs tarihinde vereceği konserle İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Uzun süreli aradan sonra yeniden bir araya gelen başarılı grup, yeni albümlerinin tanıtım konseri için gelecekleri İstanbul‘da, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir performans sergileyecek.

Başarılı DJler Bedük ve Fedde Le Grand, Bahçeşehir Üniversitesinde sahne alacak.

Bahçeşehir Mayfest kapsamında sahneye çıkacak sanatçılar, başarılı performanslarını eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu atmak isteyen öğrenciler için sunacak.

The Stories, 22 Mayıs‘ta Alt‘ta sahneye çıkacak.

Şili, Fransa, Kanada, İngiltere ve ABD‘den gelip İstanbul‘a yerleşen 5 dil öğretmeninin oluşturduğu grup, ‘‘Herkesin bir hikayesi vardır‘‘ düşüncesini, post-indie türünde yaptıkları müzikle İstanbullulara sunacak.

Türkiye‘nin sıra dışı müzik topluluğu Baba Zula, 26 Mayıs tarihinde Bronx Pi Sahne‘de dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Darbuka, kaşık gibi otantik enstrümanları harmanladıkları elektronik müzikle birleştirerek oluşturdukları farklı müzik ve sinema filmleri için yaptıkları müziklerle tanınan Baba Zula, vereceği konserle dingin bir müzikle eğlenmek isteyenleri ağırlayacak.

Akbank Sanat aynı gün solist ve konçerto yorumcusu Dale Kavanagh‘a ev sahipliği yapacak.

Uluslararası alanda birçok konser veren ödüllü sanatçı, Akbank Sanat Gitar Günleri kapsamında vereceği konserle, klasik gitardaki başarısını İstanbullulara sergileyecek. Sanatçı konserde Praetorius, Brouwer, Diabelli, Rodrigo, Kavanagh, Domeniconi ve Villa Labos‘a ait besteleri seslendirecek.

Aynı gün gerçekleşecek bir diğer etkinlikte, Alt, Karma Caz Gecesi‘ne ev sahipliği yapacak.

Alternatif arabesk müziğin önde gelen temsilcilerinden İstanbul Arabesque Project‘te aynı gün Jolly Joker Balans sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

-SAHNE SANATLARI-

Çocukları, Türk kültüründeki masallarla tanıştırmayı amaçlayan ‘‘Anadolu Masalları‘‘ isimli oyun 22 Mayıs‘ta Cennet Kültür Sanat Merkezi‘nde sahnelenecek.

Türkiye‘de ilk kez çocuklar için Anadolu topraklarındaki masalları sahneye taşıyan oyunu, Arslan Kaçar yazdı, Reha Bilgen ise yönetti.

Özen Yula‘nın yazıp yönettiği ‘‘Şems!.. Unutma‘‘, 21 Mayıs tarihinde Cevahir Çocuk Tiyatrosunda seyirci karşısına çıkacak.

Yetkin Dikiciler , Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Sema Keçik, Beste Bereket ve Jehan Barbur‘un karakterleri canlandıracakları oyunda, dünyanın önemli düşünürleri arasında bulunan, Anadolu topraklarının gurur duyduğu Mevlana‘nın ruh ikizi Şems Tebrizi‘nin cinayeti konu alınıyor.

Aysel Yıldırım, İlker Yasin Keskin ve Özgür Eren‘in oyunlaştırıp sahnelediği ‘‘Selam Sana Shakespeare‘‘, aynı gün Maya Sahnesi‘nde görülebilecek.

İrfan Yalçın‘ın ‘‘Genelevde Yas‘‘ romanından sahneye uyarlanan ‘‘Kuş Kafesi‘‘ 22 Mayıs tarihinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi‘nde tiyatro sevenlerin karşısına çıkacak.

-GÖRSEL SANATLAR-

Ressam Fatih Urunç‘un kişisel resim sergisi, 21 Mayıs tarihinde Galeri Artist Çukurcuma‘da sanatseverlerle paylaşılmaya başlanacak.

Sanatçının doğaçlama tekniği ile resmettiği eserlerinde ekspresyon kapsamında biçimlendirdiği görsellik kavramını, üslup sorunu olarak ortaya koyduğu eserleri, 3 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi, 24 Mayıs tarihinden itibaren Gözde Türkkan‘ın ‘‘Baktım Sana‘‘ isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. 

Cinsel kimlik ve cinsiyet rollerini ilk kez ele alan sanatçı, korku, kompleks, arzu ve dürtülerinin bir kısmının fiziksel bir nesneye dönüşmüş halini estetik bir dille ortaya koyuyor. Sergi, 7 Temmuz‘a kadar aynı mekanda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Nail Payza‘nın baskı ve yağlı boya sergisi, 25 Mayıs tarihinde Galeri Selvin‘de sergilenmeye başlayacak.

Usta ressama saygı duruşu niteliğindeki sergi, 19 Haziran tarihine kadar görülebilecek.

Kaynak: AA