Düzeltme- Sahte Mailci Serbest Kaldı

Sayın Abonemiz,

Sayın Abonemiz,

Daha önce geçilen haberde ‘sahte mail göndermekten tutuksuz yargılanacak‘ ibaresi yanlışlıkla yazılmıştır. Doğrusu, ‘şahıs sahte mail göndermekten savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı‘ olacaktır. Ancak şahıs başka suçlarından ötürü tutuksuz yargılanacak. Haber metnini düzelterek, yeniden servis ediyoruz.



Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanlığı‘na mail gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan Ümit Y., çıkartıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Ancak şahıs başka suçlarından ötürü tutuksuz yargılanacak.

    Ümit Y., dün İstanbul Samandıra‘da yakalanarak Ankara‘ya getirilmişti. Ankara‘daki sorgusunda ‘maili öylesine attığını‘ ifade ettiği iddia edilen Ümit Y.‘nin, sabah saatlerinde çıkartıldığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nda YGS‘de şifre olayını soruşturan Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından ifadesi alındı. Ümit Y., buradaki sorgusunun ardından, ‘atılan mail herhangi bir sonuç doğuracak eyleme sebebiyet vermediği‘ için serbest bırakıldığı öğrenildi.

     Ümit Y., daha sonra hakkındaki sahtecilik ve çek suçları nedeniyle de savcılıkta işlem gördü. Emniyet ve savcılıkta işlemleri tamamlanan Ümit Y.‘nin daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

    Öte yandan YGS‘de şifre olayını soruşturan savcılığın, Bakan Yazıcı adına atılan söz konusu sahte mailin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun eline ‘Bakan ÖSYM‘ye torpil maili attı‘ şeklinde nasıl ve ne şekilde ulaştığına yönelik incelemesini ise sürdüreceği belirtildi.