Chp‘nin Seçim Bürosuna Taşlı Saldırı

Manisa‘da bir grup, CHP‘nin seçim bürosuna taşlı saldırıda bulundu. Camların yerle bir olduğu seçim bürosunda bir partili hafif yaralandı.

Chp‘nin Seçim Bürosuna Taşlı Saldırı
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde BDP‘nin eylemi sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınanlardan 12‘sinin tutuklanması nedeniyle dün akşam 21.30 sıralarında Horozköy semtinde toplanan bir grup toplanarak yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen protestocu grup, Horozköy Caddesi üzerindeki CHP seçim bürosuna taşlarla saldırdı. Olayda seçim bürosunun camları yerle bir oldu. Sırtına taş isabet eden bir partili yaralandı. Bu sırada seçim bürosunda bulunduğu için aracı park halinde olan Atatürk

Mahallesi Muhtarı Bedir Kılıç‘ın da otomobilinin arka camı kırıldı. Saldırganlar olayın ardından kaçarak uzaklaştılar.

Olayı haber alan CHP İl Başkanı Turgay Koç, Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ve partili yöneticiler hemen Horozköy seçim bürosuna geldi. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen CHP‘liler, durumu polise bildirdi. Atılan taşları gösteren CHP İl Başkanı Turgay Koç, "CHP bu tarz tahriklere kapılmadan yoluna devam edecektir. Faaliyetlerimiz engellemek istemişler ama engelleyemeyecekler. Yarın seçim büromuz eski haline getirilecektir. Saldırı planlı, programlı yapılmış. Bizi üzen tarafı emniyet

teşkilatındaki arkadaşların burayı koruyamayacaklarını açıkça ifade etmiş olmalarıdır" dedi.

Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal ise, olay esnasında seçim bürosu civarında hiçbir resmi polisin olmadığını iddia etti. Kopal, "Bu eylemin olacağı belliydi. O sırada büromuz korunabilirdi. En azından devletin burada olması bir moral kaynağıdır. İdari bir hata var. Sayın valimizi göreve davet ediyoruz. Gerekli şikayetlerimizi yapacağız" diye konuştu.

Polis CHP seçim bürosunda gerekli incelemeleri yaparken, Vali Celalettin Güvenç ile Emniyet Müdürü Adem Aydemir olay yerine gelerek CHP‘lilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, olayla ilgili bilgi vererek, gerekli önlemler alınmaması durumunda Türkiye‘nin 1980 öncesi olayları yaşayabileceğini söyledi. Vali Güvenç de, "Buna asla izin vermeyiz. Gerekeni yapıp, saldırıyı gerçekleştirenleri bulacağız" diye konuştu.

Yürüyüşü gerçekleştiren grubun mahalle içindeki MOBESE kameralarını da kırdıkları öğrenildi. Kameralar geçtiğimiz günlerde takılmıştı.

Kaynak: İHA