CHP-BDP kardeşliği

BDP Milletvekili Hasip Kaplan ile Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi canlı yayında birbirine girdi.

CHP-BDP kardeşliği
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’da bu tartışmada Hasip Kaplan’a destek verdi.

NTV’de ekranlarında Mirgün Cabas’ın modere ettiği Her şey’in dün akşam ki bölümünün canlı yayın konukları BDP Milletvekili Hasip Kaplan,Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’ydu.

BU BİR AYRIMCILIK

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi canlı yayında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na “Neden Diyarbakır’dan değil de, İstanbul’dan aday oldunuz” sorusunu yöneltince, Tanrıkulu çıldırdı. Yeni Şafak yazarına tepki gösteren Tanrıkulu “Siz AKP'nin adayları için bu soruyu sorabildiniz mi? O çok sevdiğiniz Ertuğrul Günay Ordu'lu neden İzmir'den aday oldu? Binali Yıldırım Erzincanlı'dır neden İzmir'den aday oldu? Bülent Arınç Bursa'dan aday oldu. Bunları sormuyorsunuz ama bana neden İstanbul diye sorabiliyorsunuz. Benim için 'Diyarbakır'lı İstanbul adayı' dediniz. Neden Binali Yıldırım için 'Erzincan'lı İzmir adayı' demiyorsunuz? Bu ayrımcılıktır” diyerek bu tür soruları neden Ak Parti için yöneltmediklerini sorguladı.

TAYYİP ALLAH’LA ARAMIZA GİREMEZ

BDP Milletvekili adayı Hasip Kaplan ise Başbakan Erdoğan’a yönelik sert söylemlerde bulundu. BDP’nin sivil itaatsizlik eylemlerine yönelik Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına “'Kürtlerle Allah'ın arasında Tayyip giremez, namaz Tayyip'in tekelinde değil” sözleriyle cevap veren Kaplan, “'Tayyip Diyarbakır'da Allah Bir de dese artık bu halk O'na inanmaz.” diyerek Başbakan’ı hedef alan sözler sarf etti.

MUHATAP ALMAM

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi ise Hasip Kaplan’ın “'Kürtlerle Allah'ın arasında Tayyip giremez, namaz Tayyip'in tekelinde değil” sözlerine tepki göstererek “Böyle bir uslubü ciddiye almam mümkün değil.” dedi. İşte o sözler sert geçecek bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Kaplan, Selvi’ye “Tayyip’in avukatı” dedi. Abdulkadir Selvi ise “Hakaret ediyorsunuz” deyince BDP’li Hasip Kaplan “'Sana değil Tayyip'e hakaret ediyorum” diye cevap verdi.

BEYAZ GAZETE