Arınç‘ın Eşi Kadınlarla Buluştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ın eşi Münevver Arınç, AK Parti Bursa milletvekili adayı Canan Candemir Çelik ile birlikte Gemlikli kadınlarla bir araya geldi. AK Partili olmanın büyük bir şans olduğunu ifade eden Arınç, "Bunu diğer siyasi parti mensupları da biliyor. Ben de AK Parti‘nin iktidara gelmesi için çalışıyorum" dedi.

Arınç‘ın Eşi Kadınlarla Buluştu
AK Parti milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın‘ın eşi Aliye Yalçın, milletvekili adaylarının ve belediye başkanların eşleri ile birlikte Gemlikli kadınlarla bir araya gelen Münevver Arınç, "AK Partili olmak hepimiz için büyük şans. Bunu diğer siyasi parti mensupları da biliyor. AK Parti güçlü bir parti. Bunu hep beraber çalışarak daha ileri götürmeliyiz. Ben de tüm milletvekili adayları gibi AK Parti‘nin iktidara gelmesi için çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan AK Parti milletvekili Çelik ise, AK Parti‘nin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimsediğini belirterek, "2 genel, 2 yerel, 2 büyük referandum geçirdik. Hepsinde milletin teveccühünü artarak aldık. Demokratik olgu içerisinde önemli bir seçime giriyoruz. 2002 yılında neredeydik, bugün nerelerdeyiz? Türk Lirası‘ndan 6 sıfır atarak paramızı itibarlı hale getirdik. Eskiden IMF borcu ödeyen Türkiye vardı. Şimdi bu borcunu 5 milyar dolara indirmiş Türkiye var. Her gün enflasyonla

uğraşan bir Türkiye vardı. Artık enflasyon diye bir sorunumuz yok. Hatta İngiltere‘deki enflasyon oranı ülkemizdekinden daha yüksek. Güçlü ekonomiye sahip büyük Türkiye var artık" diye konuştu.

"SİVİL ANAYASAYI MİLLETLE BERABER YAPACAĞIZ"

Herkesin sağlık alanından eşit şekilde yararlandığına dikkat çeken Çelik, "2002 yılında sağlık hizmetlerindeki memnuniyet yüzde 30 iken bugün halkımız sağlık hizmetlerinden yüzde 73‘e oranında daha memnun. Güçlü ekonominin yanında, güçlü ve sağlıklı bir toplum oluşturduk. Duble yolları kat kat artırdık. Ankara-İzmir yolu üzerinde 9 batçık yaptık. Bu süreçte canla başla hep beraber çalıştık. Demokrasimiz zaman zaman darbeler ile kesintiye uğradı. Milletimiz sivil anayasa için ilk adımını 12 Eylül‘de attı.

Seçimden sonra sivil anayasayı milletimizin onayı ile yapacağız. Herkes istediği gibi giyinsin, eğitim haklarından eşit şekilde yararlansın istiyoruz. Yasama, yürütme, yargı milletin arkasından iş çevirecek şekilde karar vermemeli. Eğer verirse millet bunun hesabını sormalı. Sivil anayasa milletin yağındaki zincirleri kıracak. 2023‘e doğru giderken çocuklarımız, gençlerimiz ve hepimiz için sivil anayasa yapacağız" açıklamalarında bulundu.

Diğer siyasi partilerin içi boş, popülist söylemlerde bulunduğunu ifade eden Çelik, "Oysa AK Parti ne söylediyse yaptı. Milletimizi aldatacak hiç bir şey yapmadık. Milletimizin hissiyatı ile oynamayacağız. Hedeflerini büyüten bir Türkiye var. 2002 yılındaki koalisyon hükümetini mi istiyorsunuz, yoksa 2011 yılındaki AK Parti iktidarını mı? Koalisyona hazır partiler var. Milletimiz AK parti ile bu partiler arasındaki tercihini 12 Haziran seçimlerinde yapacak. Demokratik istikrar, siyasi istikrar ekonomik

istikrar AK Parti ile olacaktır" şeklinde konuştu.

Çelik, 22 Mayıs 2011 Pazar günü saat 16.00‘da Kent Meydanı‘nda ‘Bursa‘nın düğünü‘ olduğunu hatırlatıp, "Bursa o gün dünya liderini düğün havasında ağırlayacaktır. Gemlikli kadınlar buradaki coşkusunu 22 Mayıs‘ta da gösterecektir. Gemlikli kadınlar seçimlere el koyduğunu o gün gösterecektir" ifadelerini kullandı.

Çelik toplantıdan önce Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi‘ni ziyaret ederek hastalarla bir araya geldi. Hastalar ile sohbet eden Çelik onlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: İHA