Ak Partili Çelik Muhalefete Yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP‘nin inandırıcılığı olmadığını ve ismini taşıyamadığını, MHP‘nin ise milliyetçilikten anlamadığını ve milliyetçiliğinin milletsiz milliyetçilik olduğunu savundu. Çelik, "Ergenekon‘un makyajını kazıyın, altından PKK çıkar. PKK‘nın makyajını kazıyın, arkasından Ergenekon çıkar" dedi.

Adana‘nın merkez ilçesi Yüreğir‘e bağlı Yunus Emre Mahallesi‘nde düzenlenen açık hava toplantısında halka seslenen Çelik‘in hedefinde muhalefet partileri vardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu‘dan göç eden ailelerin yoğun olarak yaşadığı bölgede terör örgütü PKK‘ya sert tepki gösteren Çelik, ‘Ergenekon‘a da değindi. Adnan Menderes‘in "Yeter, artık söz milletin" sözünü hatırlatan Çelik, "Menderes ‘nurlu ufuklar‘ dedikçe, onlar darağacına bir çivi daha çaktılar ama şimdi iş tersine döndü. Atılan

molotofkokteyliyle bu ülkede biz demokrasinin büyük binasına bir tuğla daha koyacağız. Büyük ekonomiyi, büyük Türkiye‘yi inşa etmek için önümüze çıkan her engelle bir tuğla daha inşa edeceğiz" dedi.

"DARBE TSK‘NIN KENDİ MİLLETİNE SİLAH ÇEKMESİDİR"

Türkiye‘de kim para kazanıyor, kim iktidar sahibiyse ve kimin elinde yetki varsa bunun halkın kendilerine verdiği yetki sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Çelik, hiç kimsenin kendinde keramet aramaması gerektiğini, asıl kerametin millette olduğunu söyledi. Çelik, "Türkiye‘de bir muhalefet partisi var; Cumhuriyet Halk Partisi. Adında iki kelime var; biri ‘cumhuriyet‘, diğeri ‘halk‘. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi demek. Peki Cumhuriyet Halk Partisi? Bir genel başkan yardımcısı çıkıyor,

orduyu darbe yapmadığı için kağıttan kaplana benzetiyor. Darbe nedir? Sizin vergilerinizle ayakta duran Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin kendi milletine silah çekmesidir. Darbe en büyük insanlık suçudur, en büyük ahlaksızlıktır. Hiç kimse sizin milli iradenizi gasp edemez. CHP‘nin bir genel başkan yardımcısı darbe yapmıyor diye orduyu eleştiriyorsa o zaman Sayın Kılıçdaroğlu, senin nerene cumhuriyet diyeceğiz, nerene halk diyeceğiz?" dedi.

"DERSİM‘DE DEVLET GÜÇLERİNİN HALKI KATLETMESİNE SES ÇIKARTMADI"

İsim vermeden CHP‘li Onur Öymen‘in ‘Dersim Katliamı‘ ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştiren Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu, o dönemde grup başkanvekiliydi. Arkadaşlarından biri çıkıp; ‘AK Parti analar ağlamasın diyor, Dersim‘de kimse analar ağlamasın dedi mi?‘ diye soruyor. Yani bir bakıma Dersim‘deki katliamı savundu. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu, Dersim‘deki katliamı savunan o şahsa karşı ağzından bir söz çıktı mı? Çıkmadı. Dersim‘deki katliamı bugünkü sorunlar için bir model olarak önerdi. Dersim‘de

devlet güçlerinin halkı katletmesine ses çıkarmayan bir genel başkanın, partisinin adındaki ‘cumhuriyet‘ ve ‘halk‘ kelimelerine nasıl inanacağız, sana nasıl halkçı diyeceğiz?" diye sordu.

MHP‘yi de hedefine alan Çelik, MHP‘nin çok büyük hatalar yaptığını ve milliyetçilikten anlamadıklarını savunarak, "Bunların milliyetçiliği, milletsiz milliyetçiliktir" ifadesini kullandı. MHP‘nin halktan koptuğunu savunan Çelik, millete güvenmediği gibi gece gündüz demeden topluma korku salmaya çalıştığını söyledi.

"BİRİ TERÖRLE MÜCADELEYİ İSTİSMAR EDİYOR, DİĞERİ TERÖRÜ ŞANTAJ OLARAK KULLANIYOR"

MHP ile BDP‘nin birbirine benzediği noktalar olduğunu savunan Çelik, "Hani çocuklara okulda ödev verirler ya, bunlara da ‘Size kompozisyon ödevi veriyoruz‘ deyin. ‘İki paragraf yazacaksınız ama içinde terör geçmeyecek, İmralı geçmeyecek, Öcalan kelimesi geçmeyecek‘ uyarısında bulunun ve emin olun ne MHP ne de BDP tek bir satır dahi yazamaz. Çünkü onların Türkiye‘nin geleceğiyle ilgili söyleyecekleri hiçbir şeyi yok. Biri terörle mücadeleyi istismar etmekten nemalanıyor, diğeri de sürekli olarak siyasi

parti olduğu halde terörü şantaj olarak kullanıyor. Bugün niye AK Parti‘ye saldırıyorlar, 100‘e yakın seçim büromuz molotofkokteylleriyle yerle bir edildi. Geçmişte illegal yollarla Kürt vatandaşlarımızı, Alevi vatandaşlarımızı ezenlerle, devlet yetkisini gayri meşru şekilde kullananlarla bugüne kadar AK Parti mücadele etti. Peki burada sormak gerekiyor; derin devlet ile AK Parti mücadele etmişken, BDP AK Parti‘ye niye saldırıyor?" diye konuştu.

BDP‘ye oy verenlere de seslenen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Kürt kardeşlerim şunu bilsin; BDP‘nin AK Parti‘ye yaptığı her saldırı, AK Parti‘ye atılan her molotofkokteyli Ergenekon‘a taşınan gıdadır. Ergenekon‘un makyajını kazıyın, altından PKK çıkar. PKK‘nın makyajını kazıyın, arkasından Ergenekon çıkar."

Kaynak: İHA