Adana‘da 19 Mayıs Kutlamaları Başladı

Adana’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Adana’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlamalar kapsamında Atatürk Parkı’nda yapılan çelenk törenine Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili ve Adana 2. Sıra adayı Necati Çetinkaya, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Atış, Korgeneral Eröz, Başkan Vekili Aldırmaz, törene katılan protokol mensupları ve öğrencilerle tokalaşarak bayramlarını kutladılar. Daha sonra yapılan çelenk koyma töreninin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sırasında, Atatürk Bulvarı ve Atatürk Parkı’nda bulunan vatandaşlar da saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı‘nı okudu.

Anıt önündeki tören sonrası protokol mensupları, park içindeki bir çay ocağında bir araya gelerek sohbet etti. Adana’daki 19 Mayıs kutlamaları sıcak hava nedeniyle akşam 19.00’da 5 Ocak Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.