19 Mayıs Gençlik Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Gençlik Bayramı Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Atatürk anıtına Vali Süleyman Tapsız ve protokolün üyelerin çelenk sunumunun ardından törenler Gazi Atatürk Stadyumu’nda devam etti. Buradaki törenler, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Garnizon Komutanı Kur. Albay Cengiz Özen’in öğrenci ve vatandaşları selamlamasıyla devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle lise öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi hep bir ağızdan okundu. Törende, 19 Mayıs Gençlik haftası sebebiyle düzenlenen resim, kompozisyon, şiir, masa tenisi, satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

ŞAMPİYONLAR GÖSTERİ YAPTI

Gençlik Bayramı Kutlama Töreni gençlerin gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Üniversiteler Arası Halk Oyunları Türkiye Şampiyonu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Türkiye İlköğretim Okulları Arası Türkiye Şampiyonu Gazi İlköğretim Okulu sahne aldı. Halkoyunları Ekibinin gösterileri protokol mensupları tarafından ayakta alkışlandı. Türk Hava Kurumu tarafından yapılan model uçak ve yamaç paraşütü gösterisi de kutlama törenine damgasını vurdu.

19 MAYIS BUCAK’TA COŞKU İLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramın 92. Yılı Bucak’ta coşku ile kutlandı. Kutlama töreni sabah Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtı önüne çelenklerin koyulması ile başladı. Daha sonra Şehir Stadyumunda devam edilen kutlamalarda saygı duruşu, istiklal marşının okunmasından sonra Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Akif Öztürk ve Belediye Başkanı Ramazan Ayaz öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmaları Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem yaptı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirtilir şiirler okundu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Geçiş töreninden sonra okulların karma olarak hazırladığı gösterileri şovları ile Şehir Stadyumundaki kutlamalar sona erdi.

Kaynak: İHA