Ülkem Koleji‘nde ‘19 Mayıs‘ Kutlaması

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ODTÜ Ülkem Koleji‘nde hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ülkem Koleji‘nde ‘19 Mayıs‘ Kutlaması
Pazartesi günü başlayan kutlama programında 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri şiirler okudular. Ardından 2/A sınıfının halk oyunları gösterisi sergilendi. Salı günkü programda 4 ve 5. sınıf öğrencileri şiirlerini okudular. 2/B sınıfı öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Bugün gerçekleştirilen kutlama saygı duruşu ve İstikal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Türkçe Öğretmeni Kamuran Gül tarafından günün anlam ve önemini beliten bir konuşma yapıldı. Ardından Kültür Edebiyat Kulübü‘nün hazırladığı oratoryo canlandırıldı. 8/B sınıfı öğrencilerinden M. Taha Ürper‘in sergilediği pandomima gösterisi yapıldı. 5/B sınıfı öğrencilerinden İrem Çıkıkçı, kurdele dans gösterisini yaparak günün coşkusunu hissettirdi. 8/A ve 8/B sınıfları öğrencilerinden oluşan koronun şarkılarıyla kutlamaya renk katttı.

Okuldan yapılan açıklamada, "Atatürk milli mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de ‘gençlik’ kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu önemi vurgulamak amacıyla okulumuzda hafta boyunca çeşitli programlar düzenledik." denildi.

Kaynak: İHA