‘Tilki Oğul‘ Sitenin Maskotu Oldu

Zonguldak‘ın Alaplı ilçesinde ormanlık alanın yakınında bulunan site sakinleri tarafından 3 yıldır beslenen Oğul ismi verilen tilki sitenin maskotu haline geldi.

Alaplı ilçesinde 3 yıl önce yavru iken ormanlık alanın yakınında bulunan Yenidoğuş sitesine gelen ve site sakinlerinin yiyecek vererek beslediği Oğul ismi verilen tilki sitenin maskotu oldu.

Site bakkalı Hakan Yılmaz(40) 3 yıl önce siteye gelen ve site sakinlerinin sahip çıktığı Oğul ismi verilen tilkinin sitenin neşe kaynağı, tabiri caizse maskotu haline geldiğini söyledi.

Tilkinin site sakinlerinden korkmadığını, tamamen evcilleştiğini kaydeden Yılmaz, "Oğul ismi verilen Tilki üç seneden beri burada eski sitemizin yöneticisi Muzaffer Sarı ona bakıyordu. O evcilleştirdi. Muzaffer Sarı‘nın buradan taşınması sonucu belli bir müddet siteye gelmemeye başladı. Şimdi tekrar gelmeye başladı. Günün belli saatlerinde genelde sabah, öğle, akşam gelir. Sitemizin bir parçası haline geldi. Genelde tavuk eti ve artık kemik etleri besliyoruz. Zaten acıktığı zaman bağırır bizde

balkonlardan kendisine tavuk ve kemik eti atarız. Nasibini alır gider, artık iyice evcilleşti, kedi gibi bir şey oldu, bir bakıma tilkilikten çıktı" dedi.

Sitede çalıştırdığı bakkalın önüne sık sık gelen tilkinin herkes tarafından sevildiğini belirten Yılmaz, "Her gün iki, üç sefer bakkalımın önüne gelir. Burada müşterilerim evdeki artık tavuk ve kemik etlerini verirler. Bize de eğlence kaynağı olan tilki geçinip gidiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA