Tekstil Çalıştayı Gerçekleştirildi

AB Projeleri kapsamında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB)ve MDGF tarafından Adıyaman‘da tekstil çalıştayı gerçekleştirildi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen tekstil çalıştayında tekstil ve hazır giyimin içerisinde bulunduğu durum ele alındı. Türkiye‘de Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Kobi‘ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı kapsamında gerçekleştirilen çalıştaya İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Güneş, BM Ortak Program Yöneticisi Dr. İnci Ataç Rösch, tekstil ve hazır giyim sektöründen işadamları katıldı.

Çalıştayda kurumsal sosyal sorumluluk tanımlarından sürdürülebilirlik ve KSS, iş koşulları ve cinsiyet eşitliği, KSS ve Çevre bilinci konuları ele alınırken, çalıştaya katılan firmalar arasında anket yapıldı.

İHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemalettin Güneş, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman‘da bu çalıştayın yürütüldüğünü belirterek, çalıştaya firmaların ilgi gösterdiğini söyledi.

Güneş, önümüzdeki günlerde Adıyaman‘ın tekstil merkezinin üssü olabileceği bir bölge olduğuna işaret ederek, "Bu çalıştayda rekabet edilebilirlik açısından firmaların önümüzdeki günlerde küresel rekabette yerlerini almaları için standartların da nelerin yapılması gerektiğini, çevreye duyarlı olunması gerektiği konuşuldu" dedi.

Kaynak: İHA