Sürgüne Açlık Grevli Tepki

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, PTT‘deki bir basın açıklaması sebebiyle Çanakkale Biga‘ya sürgün edilmesine açlık grevi yaparak tepki gösterdi. Avcı ve sendika üyeleri, Şehreküstü Meydanı‘nda çadır kurarak gece gündüz açlık grevini sürdürecek.

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı ve sendika üyeleri, sürgüne gönderilmesi gerekçesi üzerine açlık grevine başladı. Türk Kamu-Sen Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu‘nun de destek verdiği açlık grevinde, Şehreküstü Meydanı‘nda çadır kuran üyeler duruma tepki gösterdi. Ellerindeki dövizlerle slogan atan üyeler, Çanakkale Biga‘ya sürgüne gönderilen Avcı‘ya destek çıktı.

Avcı‘nın en son yaptığı basın açıklamasında PTT‘de yanlış ve usulsüz işlemleri dile getirdiği için müfettiş raporu süngüne gönderildiğini belirten Türkoğlu, "Bu ilk değildir. Bundan önce de Avcı‘nın 44 kez müfettiş incelemesi, 50‘ye yakın mahkeme ve 4 sürgünü vardır. Son 5 yıl içerisinde hükümetin Avcı‘ya çıkardığı demokrasi faturası ağırdır. Bu kadar mücadelenin karşılığı ise kıyım, soruşturma ve mahkeme kapılarıdır. İleri demokrasi anlayışınız bu mudur? Biz hakkımız olanı istiyoruz. Adalet istiyoruz. Demokrasi istiyoruz" dedi.

"AÇLIK GREVİM SÜRECEK"

Açlık grevine dayanabildiği kadar devam edeceğini söyleyen Avcı, "Dokunan yanar. Biz de zulüm ve baskılara mazur kalmaktayız. Bunlar bizi yıldıramaz. Gitiğimiz yerde de dilimiz döndüğü kadar yanlışlara tepki göstermeye devam edeceğiz. Burada ileri demokrasi yoktur. Bize yapılan zulüm ve baskıları kınıyorum. Açlık grevimiz sürecek. Bu anlayışa karşı direneceğim. Gece gündüz biz buradayız" şeklinde konuştu.

Açlık grevi sebebiyle başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar da katılırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı İsmet Büyükataman, Avcı ve sendika üyelerine destek verdi.

Kaynak: İHA