Şırnak Valiliği: "Görüş Ayrılığı Yok"

Şırnak Valiliği yaptığı resmi açıklamayla Irak sınırında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK‘lıdan, Irak tarafında kalan 3‘ünün cesedinin alınması konusunda, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile aralarında görüş ayrılığı yaşandığı iddialarını yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "18.05.2011 tarihinde bazı basın yayın organlarında Şırnak‘ta kamu birimleri arasında görüş ayrılığı yaşandığına ilişkin iddiaların yer aldığı haberlerle ilgili olarak açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur. Habere konu edilen ve asayişi etkileyen hususlarla ilgili olarak valiliğimizce ilgili birimler koordine edilerek, gerekli tedbirler en üst düzeyde alınmış, herhangi bir müessif olayın meydana gelmesine müsaade edilmemiştir. Bunun dışındaki diğer haber ve

yorumlar ise gerçeği yansıtmamaktadır. Devleti temsil eden ve ilin her türlü güvenlik ve asayişinden birinci derecede sorumlu ve yetkili olan valilik makamı, devlet ciddiyetine ve hizmet gereklerine uygun olarak kamu kurum ve kuruluşlarını uyum içerisinde yönetmektedir. Valiliğimizce yürütülen hizmetler hukuka ve hiyerarşik yapıya uygun olarak yerine getirilmektedir".

Kaynak: İHA