"Sevgi Bayrağı" Ankara‘da

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e sunulmak üzere Samsun‘dan yola çıkarılan ‘‘Sevgi Bayrağı", Kırıkkaleli Valisi tarafından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel‘e teslim edildi.

Ankara‘ya bağlı Bala ilçesinde düzenlenen törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankara İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erhan Patır, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğ General Mustafa Güler, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Bala Kaymakamı Kamuran Ballı katıldı.

Kırıkkale‘den önceki gün yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", Kırıkkaleli Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel‘e düzenlenen törenle teslim edildi. İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan törenin ardından Kırıkkale Halk oyunları Ekibi ve Ankaralılar Vakfı Seğmen Ekibi gösterileriyle büyük alkış aldı.

Törenin açılışında yaptığı konuşmada Vali Yüksel, "Sevgili öğrencilerimizi ve aziz Balalıları, ben de bu anlamlı ve önemli buluşma sebebiyle bir kez daha sevgiyle kucaklıyor, saygıyla selamlıyorum. Yüce devletimizin ve aziz milletimizin ulusal onur ve estetiğini ifade eden ve de rengini aziz şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağını biraz önce çok sevgili meslektaşım Kırıkkale valimizden onurla gururla teslim aldım" dedi.

Vali Yüksel, "Aziz yurttaşlarım bundan 92 yıl önce 1919‘da Türk insanı bütün dünyaya emsal olabilecek bir destanı yazmaya başlıyordu. Samsun‘dan başlayan Amasya‘ya oradan Erzurum‘a, Sivas‘a dalga dalga Anadolu‘nun her yerinde insanların yürekleri yandı. Tam bir destan yazıldı ve Türk insanı emsali görülmemiş bu büyük bir zaferle dünyaya şunu ilan etti. Türk bir tarih adıdır ve Türk insanı asla tarihten uzaklaştırılamaz. Yani tarihten yok edilemez dedi. Türk insanı bunu bütün dünyaya gösterdi. Bundan

sonra yapılması gerekenin Türk gençlerine düşen görev olduğunu belirten Yüksel, dünyanın gerçeklerini elbette iyi takip etme aklın taleplerini yerine getirme ve yüce Türk Milleti‘nin ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında tespit edecek olan Türk gençleri, elbette büyük önder Atatürk‘ün aydınlattığı yolda yürümeye ve medeni alemde yerini almaya devam edecektir" diye konuştu.

Vali Yüksel, son olarak "Türkiye Cumhuriyeti devleti yılmaz bekçileri olan Türk gençleriyle, onların aydınlık zihinlerinde vefakar sinelerinde ve de engin sevgileriyle sonsuzluğa kadar var olacaktır. Dünyanın bütün başarılarını hak eden gençlerimize ve milletimize bu güzel ve anlamlı günde, Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı herkese, hepimize kutlu olsun" dedi.

"Sevgi Bayrağı" Tokat, Sivas ve Erzincan güzergahı izlenerek 13 Mayıs‘ta Erzurum‘a taşındı ardından İl sınırlarında benzer törenlerle teslim alınan bayrak oradan da Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale güzergahı izlenerek Ankara‘ya ulaştırıldı.

Üzerinde ‘‘Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza‘‘ yazılı olan bayrak, Ankara‘daki 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e sunulacak.

Kaynak: İHA