Sdü Tıp‘ta Yeni Dönem

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden Prof. Dr. Süleyman Kutluhan‘ın yerine Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer atandı.

Sdü Tıp‘ta Yeni Dönem
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu‘nun göreve başlamasının ardından rektörlük yarışında aday olan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Süleyman Kutluhan görevinden istifa etti. Kutluhan‘dan boşalan bu göreve SDÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer atandı.

Başhekim Sezer hastaneyle ilgili hedeflerini anlatırken, “Akademik dünyanın farklı kademelerinde bulundum. İdari anlamda az da olsa tecrübelerimiz var. Zor bir görev. Kamu görevleri içinde en fazla eleman çalıştıran bir kurum Süleyman Demirel Üniversitesi. Bu bir bayrak yarışı. Makam kalıcı insanlar geçici. Bu hastanenin en iyi şekilde hizmet vermesi için enerjimizi maksimum kullanacağız. İlk günden itibaren ekibimle çalışmaya başladık. Radyasyon onkoloji ve ışın tedavisinde kullanılacak cihazlarımız henüz hizmet vermiyor. Bunların birkaç ay içinde sağlık hizmetine sokulması sağlanacak” dedi.

Işın tedavisi için dışarıdan Isparta‘ya gelecek hastaların konaklama sorunu oluşacağını aktaran Sezer, “Işın tedavisi görecek hasta burada yaklaşık 30 gün kalacak. Bunun için düşük miktarlarda konaklama imkanı sunulacak pansiyonlar kurmayı düşünüyoruz. Yatırım yapılmasıyla ilgili destek bekliyoruz. Isparta‘nın sesini geniş alanda duyuracağız” diye konuştu. Kanser tedavisinde ileri bir yöntem olan kanser teşhisin kesin gösteren cihazın kullanılmaya başlandığını ileten Sezer, “Bu cihazın da en yakın zamanda tanıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Başhekim Sezer‘in yönetim kadrosu ize Doç. Dr. Murat Yarıktaş, Doç. Dr. Doğan Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Özlem Tök, Doç.Dr. Mahmut Yener, Doç. Dr. Selçuk Kaya, Doç. Dr. Murat Ceylan‘dan oluşuyor.

Kaynak: İHA