Nigar ve Eldar ikilisi devletin zirvesindeler

Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan 56'ıncı Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Eldar ve Nigar ikilisi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva tarafından kabul edildi.

Nigar ve Eldar ikilisi devletin zirvesindeler
Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan 56'ıncı Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Eldar ve Nigar ikilisi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva tarafından kabul edildi. Eurovision birincisi Eldar ve Nigar, Bakü havaalanında yüzlerce kişinin sevgi gösterileri ile karşılandı. Eldar ve Nigar, Azerbaycan'ın eski cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev'in 'Fahri Hıyaban'ında yer alan anıt mezarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul ediler Eldar ve Nigar ikilisi kabulde, başarılarında dolayı Eldar ve Nigar'ı kutlarken, Eurovision Şarkı Yarışması'nda elde edilen zaferin, Azerbaycan gençliği, halkı ve devletinin olduğunu söyledi.

Aliyev, Azerbaycan'ın Mihriban Aliyeva'nın öncülüğü ve çabasıyla Eurovision'a 4 kez katıldığını ve bu yıl en iyi sonucu elde ettiğini, spor ve diğer branşlarda birçok başarı elde edildiğini, ancak bu alanda elde edilen en büyük başarının tarihe geçtiğini söyledi. Görüşmede Eldar Gasımova da söz alarak, 'Ben sizi kutlamak istiyorum. Çünkü bu bizim zaferimizdir. Bütün Azerbaycan'ın zaferidir' dedi. Azerbaycan kanalları Eurovision sevincini sürekli ekrana getirirken, Eldar ve Nigar'ın aileleri ile de röportaj yaptı.