Mhp‘nin Basınla Sohbet Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, Türkiye’nin gerçek gündem yerine sanal gündemlerle meşgul edildiğini söyledi.

Mhp‘nin Basınla Sohbet Toplantısı
Üçkardeşler, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, basınla sohbet toplantısı düzenledi.

Üçkardeşler, bir soru üzerine, özellikle son beş seçim sürecinde Türkiye’nin gerçek gündeminden uzaklaştırıldığını, sanal gündemler oluşturulduğunu, bunun bilerek ve planlı olarak yapıldığını kaydetti. Üçkardeşler, "Kahir ekseriyet, Türkiye’nin gerçek gündeminde işsizliği, yoksulluğu, adaletsizliği, yolsuzluğu, bölünmenin ve terörün çok önemli gündem maddeleri olduğuna inanıyor. Bu konuda mutabakat var. İşte biz Milliyetçi Hareket olarak bu sorunları çözmeye odaklandık. Bizim gündemimizde bu sorunlar ve çözüm projelerimiz var. Seçim beyannamemizde bütün bunların nasıl çözüleceği çok ayrıntılı şekilde, kaynaklarıyla açıklanmış ve taahhüt edilmiştir" dedi.

Milletvekili Yılmaz Tankut da bir soru üzerine, AK Parti’nin geçen yıl gerçekleştirilen anayasa değişikliğini yeterli görmediğini belirterek, "Şimdi de üçüncü kez göreve gelerek, Anayasa’da değiştirilmesi dahi teklif edilemez şeklinde yer alan resmi dil Türkçe, Türk bayrağı, İstiklal Marşı gibi değerlerimizi değiştirmek istiyor ve bunu artık gizleme gereği bile duymuyor. AKP, federasyona giden yolu açmaya çalışıyor" diye konuştu.

12 Haziran seçiminin, tarihin en önemli seçimi haline geldiğini ifade eden Tankut, "Bu seçim, şu ya da bu partinin iktidara gelmesi meselesi olmaktan çoktan çıkmıştır. Şayet, 12 Haziran’da gerekli hassasiyetler gösterilmez, gerekli tercih yapılmaz ise, Allah korusun Türkiye asla telafisi mümkün olmayacak şekilde uçuruma yuvarlanacaktır" şeklinde konuştu.

Geçmişte Türkeş’siz şimdi de Bahçeli’siz bir MHP isteyen aynı karanlık odakların, bugün de Türkiye’de Türk milliyetçilerini söz sahibi etmek istemediğini söyleyen Tankut, "Ama hiçbir tuzak, MHP’nin milletiyle bütünleşmesinden, milletine hizmet etme sevdasından vazgeçirecek değildir" dedi.

Kaynak: İHA