Kula’Da Ekolojik Oyuncak Atölyesi Sergi Açtı

Manisa’nın Kula ilçesinde İşkur, Halk Eğitim Merkezi, Kula Belediyesi, Kula Ortopedik Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği tarafından engelli vatandaşların istihdamına yönelik olarak ortaklaşa yürütülen Ekolojik Oyuncak Merkezi Atölyesi’nin sergisi düzenlendi.

Manisa’nın Kula ilçesinde İşkur, Halk Eğitim Merkezi, Kula Belediyesi, Kula Ortopedik Spastik ve Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği tarafından engelli vatandaşların istihdamına yönelik olarak ortaklaşa yürütülen Ekolojik Oyuncak Merkezi Atölyesi’nin sergisi düzenlendi. 18-25 Mayıs 2011 arasında Kula Halk Kütüphanesi‘nde devam edecek serginin açılışına Belediye Başkanı Selim Aşkın, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aşkın Bozkurt, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Musa Özgül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Saracalıoğlu, Manisa İşkur Müdürü Yüksel Uçar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Aşkın, “Engellerin tamamen ortadan kalktığı bir Kula’yı hep beraber inşa etmek zorundayız. İmkan verildiği zaman özellikle bizim öğrencilerimizin neler yapabileceğini gördük. Herkesin katkısıyla Türkiye’de çok önemli olan bir işi başardık. Bu projeye ülke çapında yerel yönetimler arasında derece aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Ekolojik Oyuncak Merkezi Usta Öğreticisi Ercan Özgün ise altı aylık yoğun bir çalışma sonucunda sergi aşamasına gelindiğini belirterek, “Bu projene 15 engelli vatandaşımız, altı aylık eğitimin sonunda Avrupa standartına uygun ekolojik oyuncak üretir hale geldi. Ürünlerimiz çok kaliteli, Türkiye’de buna öncelik ettik. En büyük temennimiz. Manisa’nın anaokullarının oyuncak ihtiyacının atölyemizden karşılanması.” şeklinde konuştu. Açılıştan sonra kursa katılan engelli vatandaşlara sertifika verilerek oyuncak merkezi gezildi.