Kızakta İl Seçmesi Heyecanı Yaşandı

Kızak İl Temsilciliği tarafından Türk Telekom Atlama Kulelerinin bulunduğu kiremitlik tepede il seçmesi yapıldı. Seçmelere ilgi bir hayli yoğun oldu.

Kızakta İl Seçmesi Heyecanı Yaşandı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kızak sporuna desteği sürerken, Kızak Federasyonu’da Erzurum’a özel bir ilgi göstermeye başladı. Kızak Federasyonu Başkanı Erol Özer’in talimatları sonucu Erzurum’da kızak il seçmeleri yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kızak İl Temsilcisi Levent Çakmur yönetiminde yapılan Kızak İl Seçmeleri büyük bir ilgi gördü. Türk Telekom Atlamka Kuleleri’nin bulunduğu Kiremitlik Tepe’de 12-13 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılan İl Seçmelerinde Gençlikspor, Palandöken Gençlikspor, Atatürk Üniversiteasi Spor Kulübü, Çelebispor ve Eğitim Gücüspor için seçme yapıldı.

Kızak İl Temsilcisi Levent Çakmur, “İlimizde Kızak branşını yeni açan 5 kulübümüz için sporcu seçmelerini yapıp antrenörler nezaretinde çalışma programı hazırlanarak çalışmalara başlanmıştır. Seçmelere 15’i lise öğrencisi 35 Üniversite öğrencilerinden yaklaşık 50 sporcu adayı katıldı. Seçmelere antrenörlerimiz Erkan Haşıloğlu,Tuğrul Aksu,Alpaslan Topcu,Yunus Öztaşyonar,Kayhan Yaşar,Sinan Topallı nezaret etti” dedi.

Kızak sporunun gelişmesi için Federasyon Başkanı Erol Özer ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın büyük bir gayret gösterdiklerini ve fedakarlık yaptıklarını belirten Çakmur, “Federasyon başkanımız Erol Özer ile İl Müdürümüz Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kızak İl Temsilcisi Levent Çakmur, kızak sporuna ilginin Erzurum’da ve Doğu’da her geçen gün arttığını işaret ederek, önümüzdeki yıl Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda Kızak Branşının Seçmeli ders olarak okutulması için girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda da olumlu cevap aldıklarını belirtti. Çakmur, “Sonraki yıllarda Spor liselerinde okuyan öğrencilerimizin üniversitelere bu branşta girmeleri sağlanacaktır. Bu gelişmeler kızak sporuna ilgiyi daha çok artıracağı gibi, gençlerin de ilgi odağı olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA