Kırıkkale‘de Yoğurt Festivali

Kırıkkale‘nin Yahşihan ilçesinde düzenlenen yoğurt festivalinde 44 yarışmacı yoğurtlarını jüri karşısına çıkarttı. Renkli görüntülere sahne olan festival, ses sanatçıları Orhan Ölmez ve Sevcan Orhan‘ın seslendirdiği türkülerle şenlendi.

Kırıkkale‘nin lezzetli yoğurtları ile tanınan Yahşihan ilçesinde belediye tarafından ilk kez yoğur festivali düzenlendi. Yahşihan halay ekibinin oyunlarıyla başlayan festival, Kültür Bakanlığı Ustalar Topluluğu‘nun gösterileri ve Hisar Grubu‘nun seslendirdiği türkülerle devam etti. Gösterilerin ardından ilçede yaşayan 44 kişi önceden hazırladığı yoğurtları jüri karşısına çıkarttı. Bakır helke ve çanakların içerisinde özenle hazırlanan yoğurtları jüri tek tek tadarak, puan verdi. Jüri üyelerinin seçim

yapmakta zorlandığı yarışmada, dereceye giren ilk 3 kişi büyük, yarım ve küçük altınla ödüllendirildi. Yarışmanın birincisine ödülünü Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Kırıkkale milletvekili adayı Beşir Atalay, ikincisine Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, üçüncüsüne ise Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur verdi.

Kırıkkale ve Yahşihan halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu söyleyen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, belediye başkanlığı seçimleri döneminde miting düzenlediği alanda ilk kez bir festival organize edildiğini, mitingde verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini belirtti. Başkan Sungur, "29 Mart 2009 tarihinde yapılan seçimde bu alanda ilk mitingimi yapmıştım. Burada sizlere, temiz, dürüst, şeffaf bir belediyecilik örneğini sunacağımızı söylemiştik. Allah‘a çok şükür verdiğimiz sözleri

tuttuk, her kararımızı çalışma arkadaşlarımızla ve değerli ilçe halkımızla yaptığımız istişareler ile değerlendirdik. Sonunda güzel sonuçlar ortaya çıkarttık" şeklinde konuştu.

Festivale katılan eski Emniyet Genel Müdürü ve AK Parti Kırıkkale milletvekili adayı Oğuz Kağan Köksal ise, Yahşihan ilçesinin huzur içinde yaşayan insanlarla dolu olduğunu söyledi. Kırıkkale Üniversitesi‘nin Kurucu Rektörü olan Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Kırıkkale milletvekili adayı Beşir Atalay ise Türkiye‘nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek öğrencilerden ve halktan partisine destek istedi. Beşir Atalay, "Ben üniversite öğrencilerine ve gençlere şunları söylüyorum. Türkiye giderek büyüyor.

Bizim en önemli çabamız gençlerimizin, çocuklarımızın yaşayacağı daha iyi günleri hazırlamaktır. İşte milletvekilleri olarak, hükümet olarak, belediyeler olarak bunun için çaba sarf ediyoruz. Geleceğimiz daha parlak bundan emin olun" dedi.

İlçe meydanını dolduran yaklaşık 3 bin kişi gece sahne alan ses sanatçıları Orhan Ölmez ve Sevcan Orhan türküleriyle unutulmaz bir gece yaşadı. Festival, plaket töreni ve havai fişek gösterileriyle son buldu.

Kaynak: İHA