Kılıçdaroğlu‘dan Erdoğan‘a Uçak Eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Başbakan halkın parasıyla giderleri karşılanan Başbakanlık uçağını, kendi ihtiyaçları için kullandı‘‘ dedi.

Kılıçdaroğlu, dün gerçekleştirdiği Giresun mitinginin ardından konakladığı otelden ayrılarak seçim otobüsü ile Trabzon‘a hareket etti.

Otobüste gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Başbakanlık uçağını kullanarak Ürdün Kralı Abdullah ile eşi Rania‘ya kızı Esra‘nın düğün davetiyesini, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Amman‘da elden verdiğini savunarak, şunları söyledi:

‘‘Kral ve kraliçe davetiyeyi elden aldı. Başbakanlık uçağı ile gidiyorsunuz, davetiyeyi elden veriyorsunuz. Bu haber hiç bir yerde yalanlanmadı. Bu Tufan Türenç‘in köşe yazısı. Başbakan, halkın parasıyla giderleri karşılanan başbakanlık uçağını kendi ihtiyaçları için kullandı. Başbakanların böyle bir yetkisi ve hakkı olamaz. Kızının düğün davetiyesini vermek için Başbakanlık uçağını kullanamaz. Batıda devlet başkanları ve başbakanlar bırakın devletin uçağını kullanmayı, kişisel hediyelerde belli bir değerin üzerindeki armağanları bile kabul etmezler. İzzet Çetin ile Nail Kamacı soru önergesi veriyor, ‘Neden devletin uçağı ile davetiye gönderiyorsunuz, ne kadar harcadınız‘ diye soruyor. İnsanda biraz sıkılma olur.‘‘

Kaynak: AA