Kangal‘da Semazenli Program

Sivas‘ın Kangal ilçesinde faaliyet gösteren Kangal Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (KEYDER) tarafından düzenlenen ve Av. Mehmet Şevki Erol‘un konuşmacı olarak katıldığı programa yoğun ilgi gösterildi.

Kangal‘da Semazenli Program
Sunuculuğunu Selçuk Fen Dershanesi Türkçe Öğretmeni Yunus Peker‘in yapmış olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra dershane öğretmenlerinden Uğur Yıldız‘ın okumuş olduğu Kur‘an-ı Kerim‘den sonra kürsüye konuşmacı Mehmet Şevki Erol davet edildi. Erol, 80 öncesi çok sıkıntılı günler yaşandığın, hizmet açısından şimdi çok daha müsait bir ortamın olduğunu ifade etti. Konuşmasını çeşitli örneklerle süsleyen Erol, zaman zaman ağlamaklı bir ses tonuyla sürdürmüş olduğu konuşmasıyla salonda bulunan birçok kişinin etkilendiği görüldü. Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasından sonra KEYDER Temsilcisi Nusret Muhit, konuşmacı Erol‘a bir hediye paketi takdim etti.

Daha sonra dershane bünyesinde yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödülleri verildi. Okunan şiirlerin ardından sahne alan Sivas semazen ekibi programın en çok ilgi gören kısmı oldu. Söylenen ilahiler eşliğinde sema yapan semazenleri dikkat ve ilgi ile takip eden katılımcılar beğenilerini alkışlarla ifade etti. Program sonunda daha önce yapılan hatim ve salavatı şeriflerin duasını İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu yaptı. Programla katılımın ağırlıklı olarak bayanlardan oluştuğu görüldü.

Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu, Malmüdürü Duran Salık, Ziraat Bankası Müdürü Veysel Meletli, emekli imam Osman Göktaş, Dernek Başkanı Nusret Muhit ve dernek üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA