Hüseyin Kocabıyık: Kılıçdaroğlu denizanası gibi

Türkiye'nin bir döneme damgasını vuran siyasi danışmanı Hüseyin Kocabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ilginç bir benzetmede bulunarak “Kemal Kılıçdaroğlu denizanası gibi” dedi.

Hüseyin Kocabıyık: Kılıçdaroğlu denizanası gibi
Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’na konuk olan Hüseyin Kocabıyık, Kemal Kılıçdaroğlu’nu analiz ederek “ Kılıçdaroğlu’nu tarif etmek mümkün değil, Kemal Kılıçdaroğlu vakası Türk siyasetine hiç gelmedi.” dedi.

SEVİYESİZ KONUŞUYOR
Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında proje yerine başka söylemlerde bulunduğunu anlatan Hüseyin Kocabıyık “Adamın elinde bir valiz düşünün içinde sadece diş fırçası ve macunu var. Böyle bir tablo düşünün. İlk kongrede ki konuşmasını dinledim. Sıra ikinci kongreye gelince ümit ettim ki projelerden bahsetsin. Kemal Kılıçdaroğlu çıktı ilk konuşmasından daha seviyesiz bir konuşma yaptı. İftira dolu, bomboş laflar, sözler böyle bir konuşma yaptı. Kendi arkadaşları bile konuşmasını eleştirdi.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalancı olarak değerlendirdiğini söyleyen Hüseyin Kocabıyık sözlerine şöyle devam etti;

GÖKÇEK İDDİALARINI ÇÜRÜTTÜ
“Başbakan günlerdir Kılıçdaroğlu için ‘Yürüyen Yalan’ diyor. Bende kendi köşemde Kemal Kılıçdaroğlu’nu tarif ederken ve değerlendirirken artık ‘yalan söylüyorsun’ diyorum. Hakkında en başta olumlu düşünen biri olarak aylardır Kemal Kılıçdaroğlu’nu izliyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bende olumsuz kanaat sağladığı olay Melih Gökçek’le televizyonda yaptığı tartışma. Kılıçdaroğlu günlerce Melih Gökçek’le yapacağı tartışmaya kamuoyunu hazırladı. ‘Elimde dosyalar var’ dedi. ‘Melih Gökçek’in siyasi hayatı bitirecek iddialar var’ dedi. Sonra Gökçek’le birlikte televizyona çıktılar. Programda iddialara Melih Gökçek cevap verdi. Ve bu iddiaları çürüttü. Ve toplumun gözü önünde oldu bunlar. Kemal Kılıçdaroğlu o iddiaları bir kenara bıraktı, televizyonun sunucusu ile konuyu başka bir yere taşıdı.”

TOPLUM BÖYLE REZALET GÖRMEDİ
“Program bitti ertesi gün gazetecinin birisi Kemal Kılıçdaroğlu’na “Melih Gökçek bütün iddialarınıza cevap verdi ve bu iddiaları çürüttü. Ne diyeceksiniz?” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’da gazeteciye ‘Bunlar bir yemdi’ dedi. Bir siyaset adamı, arasında ki husumet düzeyi ne olursa olsun, rakibinin haysiyeti, onuru, itibarı siyasi varlığı üzerinde böyle tepinebilir mi? Ne ayıp bir şey. Bu toplum bu rezaleti görmedi, görmemezlikten ve anlayamazlıktan geldi. Sonuçta Melih Gökçek’in ailesi, çocukları ve torunları var…”

KILIÇDAROĞLU DENİZ ANASI GİBİ

“Başbakan “Benim bakanlarım yolsuzluk yapmaz” dedi. Çıktı Kemal Kılıçdaroğlu “İtiraf etti” dedi. Kürşat Tüzmen’in adını verdi. Tüzmen’le karşılaştı “Sen Dürüstsün” dedi. Ertesi gün mitingte “Erdoğan’ın eski bakanları bana gelip yalvarıyorlar. Lütfen benim dürüst olduğumu söyle diye” Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu nasıl analiz edeyim. Denizanası gibi bir insan tutulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarif etmek mümkün değil. Kemal Kılıçdaroğlu vakası Türk siyasi tarihine hiç gelmedi.” dedi.

DEMİREL STATÜKONUN KÖŞETAŞLARINDAN
Demirel’le ilgili de görüşlerini dile getiren Kocabıyık, Süleyman Demirel’in statükonun savunucularından birisi olduğunu savundu. Süleyman Demirel’in masum olmadığını ve olayların tam göbeğinde yer aldığını kaydeden Kocabıyık “ Kendisine yakın insanları CHP’ye gitmeleri ve katılmaları konusunda teşvik ediyordu. Bunu Ankara’da yaşayan herkes bilir. Süleyman Demirel Ergenekon sanıkları için açık bir şekilde müdahale etti. Demirel sadece evinde oturan normal birisi değil, daha fazla bir şey. Demirel statükonun vesayetçi sistemin köşe taşlarından birisidir. Ve halan vesayetçi yapı Süleyman Demirel üzerinden bir şey yapmaya çalışıyor. CHP’de vesayetçi sistemin kurumlarından biri oluyor” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE